Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

44. čebelarsko tekmovanje in srečanje mladih čebelarjev Slovenije

Učenca Ambrož in Jaka iz OŠ Gorišnica sta bila uspešna na 44. državnem čebelarske tekmovanju in srečanju mladih čebelarjev SLOVENIJE.

Po dvoletni prekinitvi zaradi pandemije smo se z mladimi čebelarji imeli končno spet možnost udeležiti in pomeriti v znanju iz čebelarstva na državnem tekmovanju mladih čebelarjev Slovenije. Organizator tekmovanja Čebelarska zveza Slovenije in gostitelj Biotehniška srednja šola Maribor sta svoje delo opravili odlično. Čebelarska zveza Slovenije je v soboto, 7. maja 2022, že 44. zapored organizirala državno srečanje in tekmovanje mladih slovenskih čebelarjev, članov čebelarskih krožkov, ki je tokrat potekalo v Mariboru.

 

Letošnjega tekmovanja v treh kategorijah se je udeležilo mnogo učencev iz celotne Slovenije. Med njimi sta tekmovala tudi člana čebelarskega krožka naše šole Gorišnica, in sicer: učenca iz 7. razreda, Jaka Purgaj ter Ambrož Janžekovič.

Učenca Ambrož in Jaka sta dosegla odličen rezultat, saj sta se domov z državnega tekmovanja vrnila z srebrnim priznanjem.

Iskrene čestitke za trud in opravljeno delo, s čebelarski pozdravom NAJ MEDI!

Oglejte si tudi