Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
4°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Svečani rez potomke stare trte

V nedeljo 19. marca so se na prostoru pred Dominkovo domačijo zbrali člani Društva vinogradnikov Štajerski pütar. Opravili so svečani rez vinske trte in to ne katerekoli trte ampak potomke stare trte, najstarejše vinske trte na svetu, ki se bohoti in nas vsako leto razveseljuje na Lentu v Mariboru.
Na začetku je vse prisotne pozdravil predsednik društva Štejerski pütar Miran Reberc.
Prvi svečani rez je opravil 1. gospodar potomke stare trte župan Jožef Kokot, ki je na ta dan praznoval tako god kot rojstni dan za kar so mu člani društva pripravili prijetno presenečenje in sicer rojstnodnevno torto. 
Po svečanem rezu 1. gospodarja in 1. skrbnika so si tudi ostali prisotni člani društva, kakor tudi svetniki občine Gorišnica in ostali prisotni lahko odrezali vsak majhen košček in si ga odnesli domov kot spomin na prvi svečani rez potomke stare trte. Tehnični potek reza je vodil 1. skrbnik potomke stare trte gospod Slavko Vesenjak, kateri že dve leti neguje našo potomko, ki je letos v dobri kondiciji.

Po svečanem rezu so vsi prisotni skupaj nazdravili tako na uspešen rez, kakor na zdravje slavljenca gospoda župana in sicer s šampanjci članov društva Franca Bezjaka in Aleksandra Cvitaniča.
Naši potomki stare trte želimo, da bi se lepo razvijala in bila ponos vsem občanom občine Gorišnica.

Oglejte si tudi