Logo MojaObčina.si

Gorišnica

DANES
23°C
17°C
JUTRI
27°C
13°C

Dom upokojencev Ptuj kmalu z novo enoto v Juršincih, vabijo tudi naše občane

Staranje prebivalstva je eden največjih družbenih izzivov tega stoletja, Slovenija pa je prav gotovo med tistimi državami članicami, ki so med najbolj izpostavljenimi glede na demografske trende. Podatki namreč kažejo, da se bo starostna struktura prebivalcev spremenila in projekcije nas že sedaj uvrščajo med države z najstarejšo populacijo.

V Domu upokojencev Ptuj smo zato v letu 2019/2020 pričeli s projektom izgradnje prizidka v enoti Juršince, s pridobitvijo novih kapacitet pa odgovarjamo na potrebe v širši lokalni skupnosti po človeku prijazni oskrbi starih ljudi.

Z investicijo, v skupni vrednosti več kot 5 milijonov evrov, smo v enoti Juršinci uspeli zagotoviti novih 12 enoposteljnih sob in 42 dvoposteljnih sob, ki so zgrajene in opremljene po najsodobnejših standardih in bodo našim stanovalcem zagotavljale visoko kakovost bivanja.

Predvidoma konec tega meseca bomo pričeli sprejemati nove stanovalce, zato potencialni prosilci za sprejem iz Občine Gorišnica lahko že oddate vloge za namestitev. Za dodatne informacije se lahko obrnete na socialno službo Doma upokojencev Ptuj, vsak delovni dan med 8. in 10 ter 13. in 15. uro na tel. št. 02 780 73 00 ali preko el. naslova info@doptuj.si.

Pripravili: Dom upokojencev Ptuj

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi