Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
12°C
JUTRI
19°C
13°C
Oceni objavo

Prvih deset let ljubljanske skupine Šola zdravja – VIČ

V sredo, 9. novembra 2022, so se člani te skupine zbrali na svoji lokaciji v parku ob križišču Jamove in Koprske ulice pri mostu čez Gradaščico. Dočakali so svoji prvih 10 let vztrajanja pri jutranji telovadbi “1000 gibov”! Na tej lokaciji telovadijo vsak delavnik, začnejo ob 7.30  in v pol ure razgibajo vse sklepe in mišične skupine. 

Kakopak se je tudi slavnostna gibalna veselica začela ob 7.30. Udeležilo se je 22 članov, med njimi so bile tudi nekdanje članice, ki so obljubile, da se vrnejo nazaj, ker jim manjka razgibavanja in druženja. Po telovadbi so se preselili pod streho prijetnega Kekec bara na Tržaški cesti, ker jih je že med telovadbo presenetil dež.

Kot skupina so se tudi sami zorganizirali in so že večkrat odrinili v različne kraje po Sloveniji in zunaj nje. Celo na južno Tirolsko so šli, v Bolzano pogledati ledenega človeka Ötzija. Kakšna dogodivščina je to bila, pravijo! Pa Avstrijo so obiskali, bili na Koroškem, videli Cerkniško jezero, Škocjanske jame, Škocjanski zatok, Vrhniko in Stari Maln, pa odrinili so na Bizeljsko. Tam so si ogledali znamenito repnico, majolike, vinograde. Tudi na Dolenjskem jih ni manjkalo, obiskali so Polževo, izvir Krke s kraško jamo, grad Žužemberk in ambientalno gledališče na Muljavi z rojstno hišo Josipa Jurčiča. Na Obalo so tudi pokukali in tam telovadili ob panoramskem pogledu na porečje Dragonje.  Na teh izletih se veliko naučijo, saj Dušan, starosta te skupine, veliko ve in jim z veseljem predaja svoje znanje. Enkrat so se s kolesi odpravili do Podpeškega jezera kjer je doma ena njihovih članic. Prejšnji mesec pa na Snežnik. Pravijo, da je to bil zelo zanimiv izlet za oko in uho, pa tudi za brbončice. Prav luštno in zabavno se imajo! Zato vabijo tudi druge, da se jim pridružite pri jutranji telovadbi. Skupina je odprtega tipa, kar pomeni, da je vsakdo dobrodošel. Če postanete del te prisrčne družbe se vam bo dan polepšal in kar naenkrat boste imeli kup prijateljic in prijateljev. Da o gibanju ne govorimo, saj dan boste začeli razgibalno, tako se lažje gre v nov dan.

V teh desetih letih skupnega življenja se jim je marsikaj zgodilo. Proslavili so kar nekaj okroglih obletnic njihovih članov, vozili so se po Ljubljanici s kanujem, decembra se vedno sprehodijo po praznično okrašeni Ljubljani, včasih tudi z ladjico, in se ustavijo na kuhančku, da nazdravijo naslednjemu letu. Obenem se družijo in razgibavajo. Prijetno s koristnim. Tako kot vsi ostali! Po vsej Sloveniji je veliko članov in članic Šole zdravja, ki se spoznavajo na različnih dogodkih, na srečanjih vseh skupin Šole zdravja, na družabno-rekreativno-izobraževalnih tednih, predavanjih, delavnicah, usposabljanjih, testiranjih, itd… Postanite tudi vi del te velike družine Šole zdravja. 

Skupini Ljubljana Vič pa želimo še na mnoga leta veliko zdravja, veselja in skupne telovadbe!

O njihovi skupini lahko veliko preberete na tej povezavi: Ljubljana – Vič – Arhiv objav

Neda Galijaš

Foto: Neda Galijaš in Jelka Bratec

Oglejte si tudi