Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Varno na kolesu

Konec aprila je v OŠ Dolenjske Toplice potekala zaključna regionalna prireditev projekta Varno na kolesu za območje Zasavja in Dolenjske, ki jo je organizirala družba Butan plin v sodelovanju s partnerji in podporniki. Razpis Varno na kolesu je namenjen petošolcem, ki se v tekočem šolskem letu aktivno pripravljajo na opravljanje kolesarskega izpita. Sodelujoči učenci opravljajo naloge, ki so razdeljene v tri obvezne sklope (Varne kolesarke poti v mojem kraju, Kolesar in njegova oprema, Naj kolesarski izlet) in dve dodatni nalogi (postavitev kolesarskega kotička, prometno varnostni načrt šole – priporočila za kolesarje) ter obsegajo različne oblike učenja in ustvarjanja.

V razpisu so sodelovale naslednje šole: OŠ Stari trg ob Kolpi, OŠ Brusnice, OŠ Dobrepolje, OŠ Bršljin, OŠ Brežice, OŠ Boštanj, OŠ Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki, OŠ Zbora odposlancev Kočevje, OŠ Marjana Nemca Radeče, OŠ Toneta Pavčka Mirna Peč ter OŠ Dolenjske Toplice. Vsaka šola je prejela priznanje za sodelovanje v razpisu, zahvale ter nagrade. Med finaliste razpisa sta se uvrstili OŠ Bršljin in OŠ Dobrepolje.

Prireditev so popestrili plesalci in mladinski pevski zbor naše šole.

O pomenu varnosti v prometu predvsem kolesarjev so spregovorili župan občine Dolenjske  Toplice Jože Muhič in gospod Jan Zavodnik, predstavnik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Predstavnik družbe Butan plin Bojan Žibert pa je predstavil namen razpisa in izpostavil, da je v letošnjem šolskem letu sodelovalo več kot 2.500 učenk in učencev iz 87 osnovnih šol.

Po zaključku prireditve je sledila pogostitev vseh udeležencev ter ogled razstave izdelkov, ki so nastali v okviru razpisa.

Sončno vreme je še dodatno prispevalo k odličnemu vzdušju, saj so po končani prireditvi imeli učenci možnost preizkusiti svoje spretnosti na kolesarskem poligonu na igrišču ob šoli, ki ga je pripravila Agencija za varnost prometa. Z bolj aktivnim kolesarstvom pa so jih seznanili predstavniki Kolesarskega kluba Adia Mobil.

 

Vsi si želimo, da bi otroci kot kolesarji imeli čim več lepih doživetij na kolesu,  saj kolesarjenje prispeva k izboljšanju zdravja, krepi vztrajnost ter vzdržljivost.

 

Maja Bobnar, prof.,

ravnateljica OŠ Dolenjske Toplice

Oglejte si tudi