Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Obisk Čebelarske zveze Slovenije v Dolenjskih Toplicah

Učenci čebelarskega krožka smo se v četrtek, 14. januarja, skupaj z mentorjem in ravnateljico šole Majo Bobnar odpravili v  Kulturno-kongresni center na srečanje s čebelarji in predstavniki Čebelarske zveze Slovenije. Na začetku nam je predsednik društva Tone Andrejčič opisal bogato delo društva, zatem je Lovro Rončevič predstavil čebelarski krožek na Osnovni šoli Dolenjske Toplice, nato pa sta zbrane nagovorila še župana Dolenjskih Toplic in Straže. 

Sledil je govor predsednika čebelarske zveze Boštjana Noča, ki je poudaril namen srečanja: promocija in podpora pobudi ČZS, da se 20. maj pri Organizaciji združenih narodov razglasi za svetovni dan čebel, in sicer v spomin na rojstni dan svetovno znanega učitelja čebelarstva Antona Janše.

V okviru kulturnega programa je Andraž Matoš na svojo harmoniko zaigral pesem Čebelice, Tit in Ita Čatovič pa sta deklamirala pesem Ciciban in čebela. Sledila je pogostitev, nato pa skupinsko fotografiranje. Ponosna sva, da sva se prireditve lahko udeležila.

 

Anže Čelič in Jakob Lovrin, 5. b

 

 

Oglejte si tudi