Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
14°C
4°C
Oceni objavo

Dan zlatih knjig 2022 na OŠ Dolenjske Toplice

17. september je rojstni dan in obletnica smrti mladinskega pisatelja Franceta Bevka, ki je bil rojen v Zakojci. V spomin na tega plodovitega mladinskega pisatelja je to v slovenskih osnovnih šolah dan zlatih knjig oziroma začetek bralne značke in delovanje šolske knjižnice.

Letos smo ga v šoli počastili z obiskom mladinskega pisateljice Dese Muck. Pripravili smo skupni kulturni dan za vse učence od 1. do 9. razreda. Delali smo po oddelčnih skupnostih. Najprej smo spoznali njeno življenje in delo, potem smo brali njene že pri pouku brane knjige, sledilo je enourno srečanje z Deso Muck v telovadnici, naslednji dve uri pa je bil še povzetek srečanja z Deso in ustvarjalne delavnice na Desina dela. Učenci prvega razreda so ob tej priložnosti prejeli še darilno knjigo Zveze prijateljev mladine Slovenije

Srečanje z Deso je bilo zelo prisrčno. Najprej se je sama predstavila in povedala nekaj o svojem pisateljskem opusu, nato pa je odgovarjala na vprašanja učencev. Podpisovala je tudi svoje knjige učencem, šolska knjižnica pa je bogatejša za tri njene knjige. Za slovo je še nekaj nasvetov podala mladim bralcem in nekaj zanimivih misli vpisala v Kroniko bralne značke, ki je posebna priloga.

Marija Andrejčič

(vir: os-dt.si)

Oglejte si tudi