Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Občani, prosimo vas za pomoč

Neurje v letošnjem juliju je posamezne predele naše občine močno prizadelo. Mogočen hrast, ki je padel na staro hišo Jožeta Fabjana v Bušincu, v kateri živita njegov brat Albin in sestra Marija, je napravil kar nekaj škode. Del hiše, v kateri živi sestra Marija, je uničen in bivanje v prostoru je nemogoče, opeka je poškodovana, močno zamaka in strop se podaja. Ker v družini nimajo sredstev za popravilo, smo jim priskočili na pomoč domača občina, OZRK Novo mesto in domači Rdeči križ. Na občini so poskrbeli za sklenitev pogodbe, po kateri bosta brat in sestra imela pravico bivanja v hiši do njune smrti. Albin prejema samo denarno socialno pomoč, Marija pa je že tri leta zaradi zdravstvenih težav štiri ure na bolniški, štiri ure pa dela kot snažilka v Wellness centru Balnea. Njuni prejemki komaj zadostujejo za skromno preživetje iz meseca v mesec.

Zato začenjamo z akcijo zbiranja denarnih sredstev in materiala za postavitev celotnega novega ostrešja in  prekritja strehe, popravilo dimnika, izdelavo novega stropa in izolacijo sten v enem prostoru, ureditev  tal,  na novo bo potrebno napeljati tudi elektriko. Tudi za drva, ki so zložena ob hiši, bo potrebno postaviti lesen nadstrešek. Potem pa bo potrebno prostor še opremiti, ker je neurje in neprestano deževje vse uničilo. Na OZRK Novo mesto je že odprt v ta namen poseben žiro račun. Vloge domačim obrtnikom smo že poslali, nekateri so že ponudili pomoč. Ti morajo skleniti z OZRK donatorsko pogodbo. Za denarno pomoč smo prosili tudi KORK–e, ki delujejo v pod okriljem OZRK Novo mesto. Tudi od njih že dobivamo prve donacije. Prav zato smo se odločili, da za pomoč poprosimo tudi vas, naši dragi občani, ki ste v preteklosti že večkrat dokazali, da so bile naše pomoči z vašo donacijo uspešnejše in smo skupaj zastavljeni cilj dosegli.
Pri vodji TIC-a Primožu Prumcu v KKC  je na voljo položnica za pomoč tej družini.
Kdor čuti v sebi dobrodelnost in se bo našemu klicu na pomoč odzval, naj izpolni položnico s svojimi podatki in vsoto, ki jo je pripravljen darovati. Šteje prav vsak evro. Poštnine na pošti in LB ne bo potrebno plačati, ker je to humanitarni prispevek. Akcijo želimo zaključiti do 30. novembra, še pred zimo, da jo bosta brat in sestra pričakala na toplem. Ko bo zaključena, bo poročilo tudi v Vrelcu, priložen bo tudi spisek vseh, ki nam boste kakorkoli pomagali. Akcijo pri obnovi na terenu bo usklajeval Karel Stopar iz Dol. Sušic, ki je dosegljiv na številki 041/821-520, za vsa  ostala vprašanja pa lahko pokličete tudi mene na tel. 031/677-979 (Ivana).

Pravijo, da kdor hitro da, dvakrat da in že dolgo je znana resnica, da je lepše dati, kot dobiti. Že vnaprej iskrena hvala vsem, ki boste z darovanim  prispevkom izkazali svojo dobrodelnost in tako poskrbeli, da bo Mariji in Albinu jutrišnji dan lepši.

Pripravila: Ivana Pelko, KORK Dolenjske Toplice

Oglejte si tudi