Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
4°C
JUTRI
25°C
5°C
Oceni objavo

PRIČETEK IZGRADNJE VRTCA ob Osnovni šoli Dolenjske Toplice

V preteklem tednu je Občina Dolenjske Toplice in z njo izvajalec del GPI Tehnika d.o.o., iz Novega mesta, pričela z izvedbo del pri izgradnji 12-oddelčnega otroškega vrtca ob Osnovni šoli Dolenjske Toplice, skupne površine 3.310 m2. Vrednost investicijskih del po sklenjeni pogodbi znaša 6.721.068,51 EUR z DDV.

Projektno dokumentacijo je izdelalo projektno podjetje MISEL d.o.o., iz Postojne. Objekt je zasnovan kot skoraj ničenergijski objekt s kvalitetnimi toplotno izolativnimi materiali. Večji del igralnic bo imel neposredni stik z zelenimi površinami, kjer bo urejeno tudi zunanje ograjeno otroško igrišče opremljeno z igrali. Parkirišča bodo za zaposlene urejena v kleti novega vrtca, dodatna parkirna mesta pa v sklopu zunanje ureditve vrtca na drugi strani dostopne ceste.

Gradnja vrtca bo potekala v letih 2023 in 2024, zaključek vseh del je predviden v avgustu 2024. Rok izgradnje je vezan na pogodbo o sofinanciranju s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, na podlagi katere bo Občina za gradnjo vrtca prejela 1.172.667,00 EUR sofinancerskih sredstev.

Projekt je bil v preteklih dneh z odločbo tudi odobren s strani Eko sklada. Na podlagi prijave na razpis za nepovratne finančne spodbude lokalnim skupnostim za skoraj ničenergijske stavbe, je Občina upravičena do nepovratne finančne spodbude v višini 733.881,62 EUR.


vir: občinska spletna stran


Oglejte si tudi