KUHARSKA DELAVNICA PISANI KRUH
Udeleženci Medgeneracijskega središča so se tokrat zbrali na kuharski delavnici Z Jožico Moravec, ki nam je predstavila pripravo in peko pisanega kruha. Udeleženci so se naučili pripraviti tri vrste testa; iz ajdove, koruzne in bele moke. Za ajdovo testo potrebujemo 15 dag ajdove moke, ki jo poparimo, vmešamo 40 dag bele moke, dodamo 2 dag kvasa, sol in olje ter zamesimo. Za koruzno testo potrebujemo 18 dag koruzne moke, ki jo poparimo, vmešamo 40 dag bele moke, dodamo 2 dag kvasa, sol in olje ter zamesimo. Za testo iz bele moke pa potrebujemo 50 dag bele moke, 2 dag kvasa, sol, olje in malo mleka, ter zamesimo. Testo pustimo počivati 1 uro. Po tem času zamesimo vse tri vrste testa skupaj in pustimo počivati še 15 minut. Nato damo v ogreto pečico in pečemo približno 1 uro.
Na koncu so udeleženci delavnice pečen kruh tudi poskusili.