Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za nedelja, 25.06.2017

oblačno
Popoldne bo pretežno oblačno. Še se bodo pojavljale krajevne padavine, predvsem plohe in nevihte. Nekatere nevihte bodo spremljali močnejši nalivi, sunki vetra, krajevno bo možna toča.
20°C | 29°C
ponedeljek, 26.06.2017
15°C | 30°C
torek, 27.06.2017
18°C | 31°C
sreda, 28.06.2017
18°C | 33°C
četrtek, 29.06.2017
18°C | 26°C
Opozorila
Nedelja, 25.6.2017 ob 14h
Popoldne bodo še možne močnejše nevihte z nalivi, sunki vetra, krajevno bo možna toča.
20°C
29°C
oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Občinske Promet

Kuharska delavnica: PRIPRAVA JEDI Z GOBAMI


PROMET, DRUŠTVA

| |
23.09.2016      8:18
A A

Kuharska delavnica: PRIPRAVA JEDI Z GOBAMI



Deli:

 

Udeleženci Medgeneracijskega središča so se tokrat zbrali na kuharski delavnici s Suzano Plut, ki nam je predstavila pripravo jedi z gobami. Suzana Plut je najprej na kratko predstavila nekatere sestavine, ki jih v naši kuhinji redkeje uporabljamo (kamutova moka, ghee maslo, pira v zrnju) ter njihove hranilne lastnosti. Nato smo se lotili kuhanja in pripravili naslednje jedi: gobov namaz, gobovo juho, piro z gobami in kamutove čapatije. Uporabili smo šampinjone, jurčke in šitake.

Vsi udeleženci kuharske delavnice so z veseljem sodelovali pri pripravi jedi, ki so jih na koncu tudi poskusili.

Vabljeni, da se nam pridružite na naslednji kuharski delavnici v oktobru.

 

PIRA Z GOBAMI

30 dag pire

25 dag šitak

20 dag jurčkov

1 rdeča čebula, 1 rdeča paprika, 1 por, čili

kokosova maščoba

suhi paradižniki (namočeni v vroči vodi 5 minut)

poper, žafran, groba paprika, curry, gorčična semena, koriander, bazilika, sol

 

Postopek:

Na kokosovi maščobi prepražimo čebulo in zelenjavo, dodamo gobe in ožete paradižnike ter prepražimo na manjšem ognju, da tekočina izpari. Dodamo začimbe ter primešamo kuhano piro. Na koncu potresemo z naribanim sirom.

 

GOBOV NAMAZ

250 g šampinjonov

1 rdeča čebula, česen

40 g palmine masti in ghee-ja (lahko samo maslo)

1 žlica paradižnikove mezge

1 žlica gostega jogurta

1 žlica majoneze

peteršilj, list žajblja, sol, poper

 

Postopek:

Na maščobi prepražimo drobno narezano čebulo, dodamo česen, gobe, sol, poper in vse skupaj pražimo na rahlem ognju. Nato dodamo še ostale sestavine in ohladimo. Namaz namažemo na popečene kruhke, čapatije ali toast.

 

 




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Dolenjske Toplice!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!