Logo MojaObčina.si
JUTRI
27°C
7°C
TOR.
26°C
11°C
Oceni objavo

Razstava akademske slikarke Nuše Smolič: Jasno-videnje

V petek, 9.12.2022 smo ob 18. uri otvorili čudovito razstavo z naslovom Jasno-videnje izpod rok akademske slikarke in vsestranske umetnice Nuše Smolič.

Otvoritev je pustila pečat pri marsikomu, Nuša pa je s svojim sporočilom razstave in pomena njenih slik podala ozaveščanje, da kjer je usmerjen jasen pogled, tam je podana jasna pot in tako iz tega preporod novih, predvsem pa izvornih kreacij za jasen korak k zastavljenemu cilju. Iz tega se razvije naslov Jasno-videnje. Na razstavi predstavlja 19 slikarskih del v tehniki akrila in mešanih tehnik na platnu. Formati so različnih dimenzij, motivi, ki so upodobljeni pa so portreti. Portreti kot odraz/ izraz nas samih, naše družbe, dojemanja sebe in zaznavanje okolice.

Otvoritveni program je bil sklop prave kulturne sinergija in preplet umetnosti.

Tako je z otvoritvenim nagovorom razstavo odprl, g. Franc Vovk, župan Dolenjskih Toplic, v nadaljevanju nam je predsednik KUD Dolenjske Toplice Primož Primec predstavil stkano vez med KUD Dolenjske Toplice in umetnico. Kasneje pa smo bili deležni tudi likovno-teoretske predstavitve slikarke in njene razstave, z opisom akademskega slikarja, pedagoga in kiparja Jožeta Kumra.

Ker je umetnici pri otvoritvenih programih namen združevanja lokalnih umetnikov, so tako pri prepletu različnih umetniških zvrsti poskrbeli glasbeniki, ki delujejo iz sosednjih dolenjskih krajev; Aleš Hrovat - Tribus art, Maruša Najger, Boris Turk, Rožle Bucalo, in so tako vsak s svojim načinom v celoto ponesli Nušine barve na platnu v 3D prostor. Tako se je spletla sinergija med slikarstvom, glasbo in vso sporočilnostjo.

Celotni otvoritveni program je povezovala moderatorka Barbara Barbič.

Razstavo si je mogoče ogledati vse do 6.1.2023 v odpiralnem času KKC.

Oglejte si tudi