Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Knjižnica vabi

 

Spet je tu jesen, odeta v škrlatne barve, ki nas prevzamejo na vsakem koraku, če se jim le pustimo očarati. Vendar jesenski meseci prinašajo tudi jutranjo meglo in turobne deževne dni, ki se prevesijo v dolge večere. Zato imamo v tem času priložnost, da se bolj posvetimo sebi in svojim bližnjim. Vabimo vse, da obiščete krajevno knjižnico in se prepričate o bogatem izboru knjižnega gradiva. Knjige vas bodo razveselile, obogatile in vam polepšale dan. Otroke bodo popeljale v čudoviti svet pravljic. Za naše najmlajše tudi tokrat pripravljamo mesečne urice pravljic z ustvarjalnimi delavnicami, in sicer tretji torek v mesecu ob 17. uri. Prvo jesensko srečanje bo 20. oktobra. Otroci bodo poslušali pravljico »Kako je ježek našel prijatelja«, nato pa bomo izdelovali lepljenko iz posušenega jesenskega listja.

 

V predbralnem obdobju je zelo pomembno, da se otroci srečajo s pravljicami. Ob skupnem prebiranju slikanic se tkejo med družinskimi člani nežne vezi zaupanja, varnosti, razumevanja in ljubezni, kar naši otroci najbolj potrebujejo. Ker želimo starše in otroke spodbuditi k skupnemu obiskovanju knjižnice, bomo oktobra začeli  z bralno značko Mavrična ribica. Namenjena je predšolskim otrokom in prvošolcem. Z vrtcem Gumbek smo se dogovorili, da imajo otroci možnost eno pravljico povedati (narisati) v vrtcu, tri pravljice pa v knjižnici. Otroke bomo spodbujali, jim pomagali ter jih pohvalili za njihov pogum. Naj omenim, da je v lanskem šolskem letu Mavrično ribico opravilo 70 otrok iz naše občine, zato so morebitni dvomi in strahovi odveč. Otroci in starši bodo v začetku aprila 2016 nagrajeni z zaključno prireditvijo, na kateri bodo prejeli priznanja in si ogledali lutkovno predstavo.

 

Odrasle obiskovalce bomo povabili na mesečne literarne večere, ki bodo povezani z Rastočo knjigo Topliške doline, o čemer bomo še pisali.

 

Za tiste občane, ki še niste obiskali naših prostorov, naj vas v knjižnico popelje radovednost. Z branjem lahko   postanete bolj odprta, zanimiva osebnost, saj skozi knjige spoznavate nove dimenzije in svetove, odkrivate neznano, razbijate okostenele predsodke in širite svoja obzorja. V knjigah se skriva neizmerno bogastvo. Dovolite, da se vas zgodbe  dotaknejo, vas popeljejo v sosednje mesto ali pa na drug konec sveta. Pridite, veseli bomo vašega obiska!

Delovni čas knjižnice:

Ponedeljek: 14:00-18:00

Torek: 9:30-13:30

Sreda: 9:30-13:30

Četrtek: 14:00-18:00

Petek: 9:30-13:30

 

ZVONKA PETERLIN, Knjižnica Dolenjske Toplice

Oglejte si tudi