Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Pester program ustvarjalnih delavnic za otroke

Območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti (JSKD) Novo mesto podpira ljubiteljske kulturne dejavnosti na območju občin Dolenjske Toplice, Mirna Peč, Novo mesto, Straža, Šentjernej, Škocjan, Šmarješke Toplice in Žužemberk. Strokovno, organizacijsko in finančno pomaga kulturnim društvom in skupinam ljubiteljskih ustvarjalcev, skrbi za kulturno posredništvo in organizira prireditve in izobraževalne programe.


V Dolenjskih Toplicah smo letos v sodelovanju z Občino Dolenjske Toplice pripravili program ustvarjalnih delavnic za otroke. Prva delavnica mozaik se bo začela v torek, 20. oktobra 2015, ob 15.15 v Kulturno kongresnem centru Dolenjske Toplice. Otroci se bodo na štirih srečanjih pod mentorstvom Suzane Lipar seznanili s programom mozaika, z direktno metodo zlaganja raznobarvnih kamnitih in steklenih ploščic poljubnih oblik, z vezivi pritrjenih na površino. Izdelali bodo mozaični lonček in ogledalo ter praktična izdelka tudi odnesli domov.

Naslednja v nizu bo fotografska delavnica. Pod mentorstvom domačina, vrhunskega fotografa Boruta Peterlina se bo začela v sredo, 4. novembra 2015, ob 15.30 prav tako v prostorih kulturnega centra. Otroci bodo fotografirali znamenitosti občine, njihove fotografije pa bo Občina Dolenjske Toplice objavila na koledarju, ki bo izšel v Vrelcu. 
Decembrski čas bo obarvala delavnica izdelovanja adventnih venčkov. Leto 2016 bomo začeli z grafično delavnico pod mentorstvom Tanje Kraševec, v pomladni čas pa vstopili še z delavnicama kolaža in asemblaža ter drugim delom fotografske delavnice pod mentorstvom Boruta Peterlina.

Za vse vaše predloge in komentarje smo vam na voljo. Otroci vabljeni, da se nam pridružijo.

OI JSKD Novo mesto

Povezave

www.jskd.si

Oglejte si tudi