Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

DANES
24°C
18°C
JUTRI
23°C
14°C
7402

Dogodki in novosti v juliju in avgustu

Poletje je tukaj. Čas brezskrbnih počitnic, sladoleda, veselja, smeha, druženja, sonca in morja. Vabljeni v prijetno senco grajskega parka, kjer bo tudi v mesecu juliju in avgustu v gradu in  grajskem parku pestro dogajanje. Veseli smo vašega obiska. Še vedno se moramo držati ukrepov in priporočilzato določene dogodke izvajamo v prilagojeni različici. 

Vsi ste vljudno vabljeni, da nas spremljate tudi preko naših družbenih omrežij, zato da boste vedeli, kdaj bo kakšen dogodek. Obiščite turistično spletno stran www.visitpolhovgradec.si, FB stran Blagajeva dežela, igrivo zaledje Ljubljane, FB stran Polhov doživljajski park, FB stran Grajske poroke ali Instagram profil Polhograjska graščina

 

Polhov doživljajski park

Polhov doživljajski park je zasnovan tako, da skozi preplet pravljičnega in resničnega sveta ustvarja doživetja, ki otroke spodbujajo h gibanju v naravi in jih na nevsiljiv način učijo o naravi in kulturi Polhovega Gradca. Spodbujajo jih k lastnemu razmišljanju in razvijanju odnosa do narave ter budijo njihovo domišljijo in ustvarjalnost. Vrhunsko doživetje za družine z otroki! 
Polhov doživljajski park je odprt vse dni v tednu 10:00─20:00, vstopnice lahko kupite v hiši v parku.
V primeru slabega vremena imamo zaprto (preverite na Facebook strani Polhov doživljajski park). Obiskovalce prosimo, da upoštevajo navodila in ukrepe. 

 

NOVO: Družinski izlet v Polhov Gradec

Družinski dan bomo pričeli v nedeljo, 19. julija in 16. avgusta ob 10. uri, z raziskovanjem Polhovega doživljajskega parka z interpretativnim vodnikom in iskanjem štampiljk s pomočjo Polhove knjižice. 

Na poti po obronkih Polhograjske gore boste opazovali rastline in nabrane rastline prinesli v muzej, kjer bomo izdelali herbarij, ga opremili z vsemi potrebnimi podatki in se podpisali s peresom. Spoznali bomo, zakaj je nekdanji lastnik graščine grof Rihard Ursini Blagaj tako pomemben za slovensko botaniko. Programu se pridružite z nakupom skupne vstopnice za Polhov doživljajski park in Muzej pošte in telekomunikacij.

 

Hiša v parku in knjižnica pod krošnjami 

Hiša v parku je odprla svoja vrata. Odprto imamo vse dni v tednu 10:00─20:00, kjer lahko obiskovalci kupite vstopnice, spominke, sladoled, ipd. ter si ogledate razstavo Življenje ni praznik, življenje je delovni dan, ki je na ogled do konca tega leta. Poleg hiše v parku lahko obiščete tudi najbolj zeleno knjižnico pod krošnjami. V primeru slabega vremena imamo zaprto. Obiskovalce prosimo, da upoštevajo navodila in ukrepe. 

 

Dvorska cerkev

Pridružite se nam na ogledu najlepšega primera pozne gotike pri nas ─ dvorske cerkve sv. Petra v Dvoru pri Polhovem Gradcu. V nedeljo, 5. julija in 2. avgusta, od 16. do 18. ure. Vodenje je brezplačno. Vljudno vabljeni! Z vami bo Marjan Malovrh. 

 

Najem prostora za piknike

Vroči poletni dnevi nas vabijo v hlad drevesnih senc in v bližino potočkov. Če iščete primeren prostor za brezskrben piknik in še mnogo več, vas vabimo, da nas pokličete in se dogovorite za najem piknik prostora pri Pograjskem domu. 


Poroka v romantični Polhograjski graščini, le korak iz Ljubljane
V romantični Polhograjski graščini lahko sklenete poročno zaobljubo v poročni dvorani ali v paviljonu v grajskem parku, poročno slavje pa nadaljujete v parku, največkrat kar pod stoletno grajsko lipo. Uradne ure za poroke so ob sredah med 12. in 18. uro, vendar le ob predhodni najavi in upoštevanju ukrepov. 

 

Čaj z grofom Blagajem

Kako lepo se je vrniti v preteklost, kadar to upodabljata tako uglajen in imeniten mož, kot je grof Rihard Ursini Blagaj, in njegova soproga, elegantna Antonija! Res sta minili dve stoletji, ko sta živela v graščini v osrčju Polhograjskega hribovja, a odtlej se nista postarala niti za leto. 19. stoletje čas, ko je tu vrvelo od vznemirjenja zaradi odmevnega botaničnega odkritja, ki je v te kraje pripeljalo celo saškega kralja, in čas, ko je bila graščina središče naprednih razsvetljenskih idej. Zato se to območje tudi imenuje »Blagajeva dežela«.

 

GRAJSKA knjižnica Polhov Gradec

POLETNI DELOVNI ČAS 

Knjižnica bo ZAPRTA v terminih 13.–26. 7. in 24.–30. 8. 2020.

Ostali čas bo knjižnica obratovala po ustaljenem delovnem času, ob četrtkih 17:00–19:00 in ob sobotah 10:00–12:00. 

 

Pišite, pokličite, spremljajte, za vas smo na voljo: 

T: 031 776 259 
E: info@grad-polhovgradec.si 
www.grad-polhovgradec.si    www.visitpolhovgradec.si
Spremljajte nas tudi na FB strani Blagajeva dežela, igrivo zaledje Ljubljane in na Instagram profilu Polhograjska graščina

Pripravili: Julija Buh in Nina Slana

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi