Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

DANES
15°C
8°C
JUTRI
15°C
5°C

Prvi dan za prvošolce in OŠ Polhov Gradec

Čeprav so časi polni skrbi in manj veseli, pa so bili izrazi naših prvošolčkov in njihovih učiteljic navdušeni in hkrati svečani, kot se za prvi šolski dan v osnovni šoli seveda spodobi. Članom šolskega novinarskega krožka so prijazno zaupali svoje vtise.

Naši prvošolčki se prvi dan v šoli počutili zelo dobro in strah pred prvim šolskim dnem in šolo se je razblinil. Na vprašanje, kako se počutijo, ker ne hodijo v vrtec, so večinoma odgovorili, da vrtca ne pogrešajo preveč, nekateri pa malo še, saj so se imeli v vrtcu zelo dobro in so se veliko igrali, zato jim je tudi malo žal, ker je vrtca konec. Pogrešajo pa tudi svoji vzgojiteljici Petro in Katarino.

 

Darja Pelko, razredničarka 1. a, in Tanja Metež Omerzel, razredničarka 1. b, o prvem šolskem dnevu

Ali so prvošolčki pridni in prijazni?  

Prvošolke in prvošolci v prvem a so zelo pridni, zelo prijazni, vljudni in se zelo veselijo šole. (Darja Pelko)

Prvošolčki so se odlično privadili na šolo in že pridno upoštevajo navodila, tako da sem zelo vesela, da so prišli med nas, na našo šolo. (Tanja Metež Omerzel)

 

Ali vam je virus močno spremenil načrte pri sprejemu prvošolcev?

Zaenkrat nam virus ni še nič ponagajal. Prvošolci so se lepo vključili v šolsko skupnost, učimo pa se, da si je treba temeljito umivati roke in skrbeti za higieno. (Darja Pelko)

Ja, tale virus nam je povzročil kar veliko težav, vendar se uspešno prebijamo skozi ovire, tako da lahko rečem, da nam tudi virus ne more do živega. Veliko smo zunaj, kar je mogoče še bolje, kot je bilo prej, pred covidom. (Tanja Metež Omerzel)
 

Kako se počutite kot učiteljica prvih razredov?

Vedno se zelo veselim prvega septembra, da sprejmem prvošolce, da jih končno spoznam, da končno vidim, kako navihani in radovedni učenci prihajajo na našo osnovno šolo in kaj vse bodo lahko ustvarili. (Darja Pelko)

Tako kot vas je učence strah prvega šolskega dneva, imamo tudi učitelji malo treme pred prvim šolskim dnem. Sedaj je to že za mano, sem vesela in z zanimanjem zrem v prihodnje tedne in mesece, kako in na kakšne načine se bodo naši prvošolci razvijali, saj so zelo zanimivi, prijazni in sproščeni in upam, da takšni tudi ostanejo. (Tanja Metež Omerzel)

 

Prvošolcem in razredničarkama želimo vse dobro v tem šolskem letu!

Novinarji Osnovne šole Polhov Gradec

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi