Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Urejanje površin v občini se nadaljuje: številne novosti na Dobrovi

Urejeno okolje je znak urejenih družbenih odnosov in odgovornih soljudi. Ne zavzema le estetskih popravkov, temveč predvsem zvišuje uporabnost površin in odgovarja na potrebe krajanov; pa naj gre za željo po dodatnih površinah za preživljanje prostega časa in druženje, za nadgradnjo opreme v okviru institucij ali pa zgolj za željo po čistem in neonesnaženem okolju. Kratek pregled nedavnega dogajanje v občini Dobrova - Polhov Gradec razkrije, da je bil pretekli mesec namenjen predvsem zaključevanju manjših projektov, ki pa občanom pomenijo veliko. 

O dogajanju na Devcah smo že natančneje poročali. Tam se je na pobudo krajanov uredilo površino v središču naselja, kjer se je prej nahajalo dotrajano balinišče. Ureditev območja pa sta nedavno zaključili novo postavljeni klopci. Tudi pokopališče na Dobrovi je bilo letos spomladi deležno obsežnejših vzdrževalnih del, ki so vključevala prenovo notranjih prostorov in zunanjosti mrliške vežice. Okolica pokopališča pa je še v pričakovanju dveh klopi.

Letošnje leto je bilo namenjeno tudi ureditvi zunanjih površin v okolici vzgojno-izobraževalnih ustanov – dela pri dobrovski osnovni šoli še potekajo, zato lahko več podatkov o njih zasledite v naslednji številki Našega časopisa, so pa dela zaključena pri vrtcu Brezje in pri OŠ Polhov Gradec. Pri enoti vrtca Brezje se je letos zgodilo že kar nekaj sprememb, od novega nadstreška in ograje pred vhodom, pa do ureditve zunanjosti, ki ji je piko na i dodalo novo večnamensko igralo. Hiška s toboganom tako že razveseljuje varovance vrtca Brezje. Vrednost najnovejše investicije skupaj z igrali ter ureditvijo njihove okolice znaša 6.300 €. Prenovljenega zunanjega otroškega igrišča z igrali, za obnovo in postavitev katerega je bilo namenjenih 2.700 €, pa so se razveseli polhograjski otroci. 

Pred vrtcem Dobrova pa poteka ureditev prostora za smetnjake, ki sedaj ne ovirajo več dovoza na parkirišče. Eko otok, ki pripada dobrovskemu vrtcu in ni namenjen vsem občanom, je bil premeščen. A sprememba ni le prostorske in estetske narave; smetnjake od parkirišča sedaj ločuje še ograja, ki bo preprečila mimoidočim, da bi v vrtčevske smetnjake odvrgli odpadke in posledično tudi omejila nepravilno ločevanje odpadkov. Ekološki otok na novi lokaciji bo tako igral pomembno vlogo pri pravilnem ravnanju z odpadki, ki marsikateremu občanu še vedno predstavlja izziv.

Enotnejša vizualna podoba v sodelovanju s funkcionalnostjo je eden izmed ciljev, ki je prisoten v vsaki občinski investiciji na področju urejanja okolja. A novo pridobljene površine imajo smisel šele, ko jih za svoje vzamejo tudi krajani ter na njih z veseljem in odgovornostjo preživljajo svoj čas. 

 

Lucija Rus

 

Oglejte si tudi