Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Telekom Slovenije širi optično omrežje na območju občine

Telekom Slovenije bo v sodelovanju z Občino Dobrova - Polhov Gradec gradil optično omrežje, ki bo prebivalcem omogočilo višje internetne hitrosti in boljšo izkušnjo spremljanja televizije. 

 

Glavna prednost optičnega omrežja je velika pasovna širina, ki omogoča hitrejši, zanesljivejši in varnejši prenos podatkov, saj je optična povezava manj občutljiva na elektromagnetne motnje in udare strele. Optično omrežje zagotavlja kakovostno uporabo širokopasovnih storitev, kot so televizija, internet in internetna telefonija. Te prednosti bodo sedaj na voljo tudi na območju Občine Dobrova - Polhov Gradec. Trenutno je pripravljen projekt za izvedbo izgradnje optičnega omrežja na naslednjih območjih: Razori, Dobrova, Šujica in Stranska vas.

Predviden pričetek gradbenih del je konec marca 2020, prvi naročniki pa bodo na optično omrežje priključeni v mesecu juniju 2020. V Telekomu Slovenije sicer predvidevajo, da bo gradnja v sodelovanju s krajani in občino potekala tekoče, tako da bi izgradnjo celotnega novega optičnega omrežja na omenjenem območju zaključili do konca leta 2023.

V Telekomu Slovenije priporočajo, da se krajani za prehod na optiko odločijo že v času izvedbe gradbenih del, saj bodo po tem dodatni izkopi za povezave do hiš potekali z daljšim časovnim zamikom. Kontakt s strani Telekoma Slovenije, d. d. je Leopold Strajnar, 031/655-158.

 

gt

Oglejte si tudi