Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Spomladanski odvoz kosovnih odpadkov

Za uporabnike storitev v Občini Dobrova - Polhov Gradec je odvoz kosovnih odpadkov enkrat letno brezplačen. Spomladanski termin odvoza bo potekal v obdobju do 31. 5. 2020.

 

Kako naročiti odvoz kosovnih odpadkov?

Odvoz kosovnih odpadkov lahko prebivalci Občine Dobrova - Polhov Gradec izberete znotraj razpisanega termina (med 15. 4. 2020 in 31. 5. 2020). Odvoz je potrebno predhodno naročiti prek posebne naročilnice, ki jo v elektronski ali pdf obliki najdete na spletni strani JP VOKA SNAGA d.o.o. (http://www.mojiodpadki.si/narocanje/kosovni-odpadki). Ko bodo na Snagi prejeli vašo naročilnico, vas bodo poklicali, nato pa se boste skupaj dogovorili za datum odvoza. 

Če ste možnost brezplačnega odvoza že izkoristili, lahko kosovne odpadke odpeljete v zbirni center ali pa se s podjetjem JP VOKA-SNAGA d.o.o. dogovorite za prevzem in odvoz, kar pa je treba plačati v skladu s cenikom. Za dodatne informacije nam pišite na e-naslov kosovni@vokasnaga.si.

 

Kako pripraviti kosovne odpadke?

Na dan, dogovorjen za odvoz kosovnih odpadkov, te pripravite na prevzemna mesta za komunalne odpadke. Ko Snaga prevzame kosovne odpadke, mora biti njihov lastnik obvezno dosegljiv po telefonu, če pa želi, je lahko tudi fizično navzoč. 

Kosovne odpadke zložite poleg zabojnikov in jih razvrstite glede na vrsto (kovine, les, itd.). Kosovne odpadke pripravite po 20. uri pred dnevom odvoza oziroma do 6. ure na dan odvoza. Če je določena natančnejša ura, pa do dogovorjene ure.

Med kosovne odpadke spadajo kopalniška oprema, leseno pohištvo, oblazinjeno pohištvo, športni rekviziti (smuči, jadralne deske, kolesa ipd.), orodje, druga oprema, igrače, sodi, samokolnice, otroški vozički, vrtna oprema iz plastike in lesa (mize, stoli, senčniki ipd.), vzmetnice in preproge, svetila in senčila, veliki gospodinjski aparati (gospodinjska bela tehnika – hladilniki, pralni in pomivalni stroj, štedilniki ipd.).

Med kosovne odpadke se ne sme odlagati preostanka (gospodinjskih) odpadkov, stavbnega pohištva (okna, vrata itd.), gradbenih odpadkov, zemlje, listja in vej, nevarnih odpadkov, avtomobilskih gum. Odpadkov, ki niso kosovni odpadki, JP VOKA-SNAGA d.o.o ne bo odpeljala in bo o njih obvestila pristojne inšpekcijske službe.

 

V pomoč vam je na razpolago tudi Center za podporo in pomoč uporabnikom, dosegljiv na tel.: 01/477-96-00 ali na snagalj@vokasnaga.si. Njihov delovni čas je vsak delovnik od 8:00 do 14:30, ter ob torkih od 8:00 do 16:00.

 

Občina Dobrova - Polhov Gradec

 

Oglejte si tudi