Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

DANES
15°C
5°C
JUTRI
16°C
7°C
4247

Izgradnja optičnega omrežja v naši občini

Optično komunikacijsko omrežje nudi številne prednosti zaradi velike pasovne širine, kot so višje hitrosti interneta, boljša kakovost televizijskega prenosa, varnejši prenos podatkov in nasploh zanesljivejše delovanje storitev. Gradnja optičnega omrežja pa se je letos pričela tudi v naši občini.

Letos spomladi je investitor projekta Telekom Slovenije d.d., v sodelovanju z izvajalcem del GVO d.o.o., pričel s posodabljanjem telekomunikacijskega omrežja na Dobrovi in v okoliških naseljih. Gradnja optičnega omrežja je tako bila izvedena v naseljih Šujica, Razori, Stranska vas, Draževnik in delu Gabrja, trenutno pa se dela zaključujejo v naselju Dobrova. Kakšni pa so načrti za naprej? Na območjih, kjer se je v teh mesecih gradilo optično omrežje, je izvedba montažnih del predvidena do konca novembra 2020, januarja prihodnje leto pa sledi vključevanje novih naročnikov.
Kar se tiče optike, bo tudi naslednje leto zelo pestro za občino Dobrova - Polhov Gradec. Pri Telekomu namreč za leto 2021 skladno z njihovim planom investicij načrtujejo gradbena dela na območju Dobrove (dokončanje del) in Brezja, posodobitev komunikacijskega omrežja pa se bo začela tudi v smeri proti Polhovem Gradcu, in sicer na območjih: Hruševo, Hrastenice, Belica, Dvor, Babna Gora, Dolenja vas in Srednja vas.

Tudi če vašega domačega kraja ni na seznamu, brez skrbi. Telekom Slovenije d.d., očitno izkazuje interes za vlaganje v razvoj optičnega omrežja v naši občini. Le vprašanje časa pa je, kdaj bo na voljo tudi prebivalcem drugih naselij. 

LR

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi