Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

"OBČINA PO MERI ČLOVEKA"

Javna razprava v sklopu priprave Strategije mobilnosti in varnosti v občini Dobrova - Polhov Gradec

 

Spoštovani občani občine Dobrova - Polhov Gradec,

 

v sklopu izdelave Strategije mobilnosti in varnosti v občini Dobrova - Polhov Gradec vas vabimo na javno razpravo z naslovom »Občina po meri človeka«, ki bo potekala v sredo, 4. marca 2020, med 17.00 in 19.00 v avli OŠ Dobrova (Cesta 7. maja 20, Dobrova).

 

Strategija mobilnosti in varnosti predstavlja nov pristop k bolj trajnostnemu načrtovanju prometa v občini. Prispeva k doseganju ravnotežja med družbeno enakostjo, kakovostjo življenjskega okolja in uspešnostjo gospodarskega razvoja z iskanjem ukrepov za izboljšanje dostopnosti za vse prebivalce in obiskovalce občine ne glede na njihovo starost, zdravje ali socialni status. V ospredje torej postavlja mobilnost človeka in ne vozil, še posebej pa pešcev, kolesarjev in uporabnikov javnega potniškega prometa.

 

Ker načrtujemo za ljudi, moramo načrtovati z ljudmi. Prebivalci občine imate pomembno besedo pri tem v kakšni občini si želite živeti in kako povečati kakovost bivanja. Spraševali se bomo, kako prostor vpliva na nas, naše življenje in zdravje. Na javni razpravi bomo posebno pozornost posvetili težavam v prometu, s katerimi se soočajo gibalno in senzorično ovirani občani, otroci, starejši in vsi ostali bodisi v vlogi pešcev, kolesarjev, uporabnikov javnega potniškega prometa ali uporabnikov avtomobila.

 

Od vas želimo pridobiti čim več konkretnih mnenj in informacij glede prometne problematike v naši občini. Pridružite se nam in pomagajte oblikovati trajnostno mobilnost za varno občino.

 

Prijazno vabljeni!

 

Župan Občine Dobrova - Polhov Gradec

Franc Setnikar

 

 

Oglejte si tudi