JUTRI
24°C
10°C
NED.
26°C
11°C
Oceni objavo

Nova cena odvoza greznične vsebine

Glede na zahtevo županov je Svet ustanoviteljev javnih podjetij, povezanih v Javni holding Ljubljana, d. o. o., dne 5. junija 2014 sprejel sklep, s katerim se bo znižala cena storitev, povezanih z nepretočnimi greznicami, obstoječimi greznicami in malimi komunalnimi čistilnimi napravami. Sklep se uporablja od 1. junija 2014 dalje.

Svet ustanoviteljev javnih podjetij je podal soglasje, da se pri oblikovanju cene za storitve, povezane z nepretočnimi greznicami, obstoječimi greznicami in malimi komunalnimi čistilnimi napravami, spremeni postavka "donos na vložena poslovno potrebna osnovna sredstva za izvajanje storitev javne službe", in sicer tako, da se namesto dosedanjega 5-odstotnega donosa pri oblikovanju cene upošteva 0-odstotni donos ter da se v strukturi cene za storitve, povezane z nepretočnimi greznicami, obstoječimi greznicami in malimi komunalnimi čistilnimi napravami, zaračunana cena storitve zniža za 30 %, kar skupaj predstavlja 33,3-odstotno znižanje cene storitve.

Svet ustanoviteljev javnih podjetij je tudi podal soglasje Vo-Ki, da se dodatna praznjenja nepretočnih greznic, obstoječih greznic in malih komunalnih čistilnih naprav v obdobju treh let od 1. 4. 2014 ne zaračunavajo in da se v primeru, ko kljub znižanju cen za storitve, povezane z nepretočnimi greznicami, obstoječimi greznicami in malimi komunalnimi čistilnimi napravami, pri posameznih uporabnikih, ki so te storitve uporabljali že v obdobju pred 1. 4. 2014, prihaja do prevelikih odstopanj, vsak primer individualno obravnava.

Za vsa morebitna vprašanja obračuna so vam na voljo službe podjetja Vo-Ka na brezplačni modri telefonski številki 080 86 52 in na e-naslovu voka@vo-ka.si.

Novi cenik storitev je objavljen na spletnem naslovu http://www.vo-ka.si/informacije/cenik-0.

 

Občinska uprava

 

 

 

Oglejte si tudi