DANES
21°C
14°C
JUTRI
24°C
10°C
Oceni objavo

12. planinski tabor MO PD Šentjošt – Jezersko

Mladinski odsek PD Šentjošt je od 12. do 19. julija organiziral že 12. planinski tabor mladih planincev. Teden pod šotori smo tokrat preživeli na Šenkovi domačiji na Jezerskem.

Odkrivali smo okoliške planine in gore, spoznavali naravne in kulturne znamenitosti Jezerskega, privoščili pa smo si tudi osvežitev v hladnem Planšarskem jezeru. V taboru smo čas preživljali ob izobraževalnih in ustvarjalnih delavnicah, z najmlajšimi smo prebirali pravljice, nekateri pa so kot za stavo igrali nogomet. Otroci so se preizkusili tudi v orientaciji in plezanju, na taborijadi so tekmovali v štafetnih igrah, svoj pogum pa so preverili na nočni igri.

Nekaj vtisov otrok lahko preberete spodaj, kdor pa želi spoznati čar planinskega tabora, je vabljen, da se nam naslednje leto pridruži – kje in kdaj, še sporočimo. 

 

Kaj je bilo otrokom na taboru všeč, zanimivo, smešno …

 

Ezav: Všeč mi je bilo, ker so imeli na Šenkovi domačiji majhne račke in smo jih lahko opazovali.

Ela: Všeč mi je bilo, ker so vodniki pripravili zelo smešen krst.

Ajda: Rada sem hodila v gore. Zelo dobra je bila tudi mineralna voda, ki izvira na Jezerskem. Zanimivo mi je bilo, ko smo na Češki koči videli helikopter, ki je pristajal. Zabavni so bili večeri ob ognju.

Anastazija: Hrana je bila zelo dobra, všeč mi je bilo tudi, ko smo videli helikopter, in pa razgled s hribov.

Luka: Najboljša stvar na taboru – »Tabor ima talent«.

Neja: Všeč mi je bilo, ko smo videli jagenjčka, ki je ves čas hodil za psom Arčijem, ki so ga imeli na Šenkovi domačiji.

Timotej: Hrana je bila zelo dobra. Všeč mi je bil tudi lep razgled in mrzla voda v jezeru. Smešno je bilo, ker so se kokoške in race sprehajale med nami.

1/2


Tobi: Všeč mi je bilo jezero in to, da je bilo veliko hribov.

Gašper: Všeč mi je bila nočna igra.

Tobija: Všeč mi je bil pohod na Babe, ker je bil zahteven in ker so bile tam jeklenice in smo morali uporabljati samovarovalni komplet.

Urh: Všeč mi je bilo, ker smo bili blizu jezera. Zelo fino je bilo tudi plezanje in pohod na

Babe.

 

Za konec še … hvala otrokom in staršem, ki nam vsako leto zaupate svoje otroke. Hvala tudi vsem, ki ste sodelovali pri organizaciji in izvedbi tabora, saj smo »skupaj spravili« še en za otroke nepozaben teden, preživet v objemu gora.

 

Planinski pozdrav,  

Katja Maček, vodja tabora

 

Oglejte si tudi