Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Valentinovo v Šentjoštu z Godbo Dobrova - Polhov Gradec

14. februar – Sv. Valentin, prvi pomladni svetnik, letos v naše kraje ni prinesel le ključev od korenin, pač pa tudi edinstven dogodek, ki mu ga v Sloveniji ni para. Godba Dobrova - Polhov Gradec je že drugič zapored ob tem prazniku pripravila širok repertoar najrazličnejših skladb, ki so kar same vabile k plesu v lepo ozaljšani kulturni dvorani v Šentjoštu. Sodobni ritmi, zimzelene uspešnice in narodnozabavna glasba je pod vodstvom Mateja Rihterja s 30-članskim mladim orkestrom in z vezno besedo Janeza Dolinarja odlično zvenela v jasno noč. Dober glas seže v deveto vas in temu se imamo zahvaliti, da so številni obiskovalci s plesišča ob poznih urah odhajali prijetno utrujeni in zadovoljni. Verjamemo, da bo ta prihodnje leto dosegel še več ljudi, željnih plesa, saj priložnosti za to ob živi glasbi in ob tako številnem ansamblu drugod ni. 

Ljubezen gre skozi želodec in ker je glasba naša ljubezen, smo na dogodku poskrbeli tudi za odlično postrežbo s svežimi picami in pijačo, da so se lahko plesalci med kratkimi odmori okrepčali in podružili z godbeniki, ki so sicer igrali od pol osme ure zvečer naprej. Po polnoči je oder prevzela šestčlanska glasbena skupina TriAM, sicer vsi člani naše godbe, in najbolj vztrajne zabavala še naslednjih nekaj ur. 

Prvi večji nastop v letu 2020 je bil dobra popotnica za pestro leto Godbe Dobrova - Polhov Gradec. Poleg priložnostnih nastopov se v aprilu odpravljajo na turnejo po Bavarski, v juniju prirejajo srečanje godb v Polhovem Gradcu, v avgustu pa jih čaka velik projekt, saj z vsemi inštrumenti nameravajo doseči najvišji slovenski vrh. Komaj čakamo, da bomo naše godbenike lahko slišali z vrha Triglava! V pripravi pa je tudi že program koncerta Noč godbe 2020. Hvala vsem, ki tako dejavno godbo po svojih močeh podpirate in jo spremljate, saj je ta za naš kraj zagotovo izrednega pomena!

 

Magdalena Tehovnik

Oglejte si tudi