Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

DANES
23°C
15°C
JUTRI
23°C
15°C
7402

Marec 2020

Marec je mesec, ko se je veliko dogajalo. Imeli smo veliko praznovanj, ki nas povezujejo na srčni, odnosni ravni z usmerjenostjo na pripravo nečesa novega. 8. marec je prvi praznik, ko se po vsem svetu ženske povežejo med seboj v praznovanju.

Letos je bila pobuda usmerjena k povezovanju žensk in sestrstvu, da presežemo tekmovalnost, primerjanje in ljubosumje ter podpremo druga drugo. Prav to je tudi naše društveno poslanstvo. Povezujmo se, sodelujmo in se podpirajmo!
Naslednji praznik je praznik moških, z imenom dan mučenikov. Trnje, suhe slive in klobasa naj bi služili kot simbolični opomin, da se mučeništvo v moškem življenju še vedno dogaja.
Spuščanje gregorčkov v reko Božno je letos odpadlo zaradi virusa in tako smo lahko praznovali slovenski praznik zaljubljencev kar v domačem objemu! Smo pa zato spuščali gregorčke kar po facebooku. Otroci Vrtca pri OŠ Polhov Gradec so se odzvali povabilu in izdelali risbice, umetnine so ustvarili tudi v 1. razredu OPB OŠ Polhov Gradec. Zahvaljujemo se vzgojiteljicam in učiteljicam OPB, da so nam na tak način prišli naproti in navdušili otroke.
Potem je še tu 25. marec, materinski dan. Še en ženski praznik in prav v našem društvu se povezujemo predvsem ženske našega okoliša in vsaka s svojo unikatnostjo doprinese nam lepše skupno življenje. Avtorica polhograjskega gregorčka je k nam prinesla dodano vrednost tudi s svojim izdelkom Joni pručko.  Za ženske  pomembna vsebina je skrb zase kot žensko, za katero v sedanjem hitrem svet ni prostora in časa. 
Eden od zelo učinkovitih in ponovno odkritih načinov za lajšanje vse vrste ženskih tegob je zeliščna parna kopel za joni.
V čisti in sveži maternici, ki je dovolj topla in prekrvavljena, se ne more razvijati nobena patogena tvorba, nobena bolezen. Težave nastopijo, ko se maternica ob menstruacijah sama zaradi raznovrstnih razlogov ne očisti dovolj ali ko neustrezen življenjski slog pripelje do iztrošene ledvične energije in hitro se pojavijo resne zdravstvene težave. 
Joni parno kopel ali savnanje lahko poimenujemo kar “majhen ginekolog v dišečem loncu”, saj dokazano brez stranskih učinkov podpre in harmonizira menstrualni ciklus vsake ženske in pomaga pri neštetih težavah v povezavi z menstruacijo, blaži vročinske valove in nočna potenja, odpravlja fibroide, ciste, miome in hemeroide … Redna Joni parna kopel je čudovit in varen ritual zdravja. Uporabljajo ga ženske po vsem svetu! 
Alenka Rebula ženska z veliko začetnico pravi takole za marec 2020: »Praznujmo življenje in povezanost, ki je nič ne more  pretrgati. Prekopana zemlja dehti, posejmo svoj jutri.«

 

Društvo Lep je dan

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi