Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
8°C
PON.
25°C
8°C
Oceni objavo

24. božični koncert Mešanega pevskega zbora Dobrova

Župnijska cerkev na Dobrovi, 27. december — V petek po božiču je domači pevski zbor tradicionalno priredil 24. koncert božičnih pesmi na Dobrovi. Zvesti poslušalci so bili priča čudovitemu dogodku, ki da praznikom še posebej lep pečat. V prihodnjem letu bo zborovodja Borut Dolinar Mešanemu pevskemu zboru Dobrova v teh prazničnih dneh na jubilejnem koncertu oddirigiral že petindvajsetič zaporedoma. Na ta dogodek so se začeli pripravljati že zdaj. 

Kot vsako leto smo tudi letos povabili medse goste. Predstavila se nam je mlada vokalna dekliška skupina Vešče, Vid Klančar GŠ Emil Adamič na marimbi ter ansambel Godbe Dobrova - Polhov Gradec TriAM. Koncert je z duhovno poglobljenimi mislimi povezovala Mojca Kucler Dolinar. Na mrzel zimski večer po koncertu je poslušalce pogrel topel čaj in kuhano vino, mladi glasbeniki pa so v avli župnijskega doma nastopajoče in poslušalce še dolgo zabavali s pestro glasbo in mladostno zagnanostjo. 

Koncert so dan pred sv. tremi kralji izvedli še v Zapogah, v cerkvi, kjer je nekdanji župnik Alojzij Golob zdaj duhovni pomočnik. Dolgoletni župnik ni mogel skriti iskrene ganjenosti ob prijetnem srečanju.

 

Magdalena Tehovnik (foto: Marjana Ojsteršek)

Oglejte si tudi