Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

DANES
31°C
18°C
JUTRI
34°C
18°C

Povzetek letnega poročila JP Vodovod Kanalizacija Snaga d.o.o. o skladnosti pitne vode na oskrbovalnem območju v občini Dobrova - Polhov Gradec za leto 2019

JP VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o. je v občini Dobrova - Polhov Gradec izvajalec gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo na oskrbovalnem območju centralnega vodovodnega sistema, ki se oskrbuje iz vodarne Brest in na katerem ležita naselja Podsmreka in Komanija.

Nobeno drugo živilo ni nadzorovano tako strogo, kot prav pitna voda. Nad zdravstveno ustreznostjo in skladnostjo pitne vode bdimo tako v JP VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o. v okviru notranjega nadzora kot ministrstvo, pristojno za zdravje, v okviru monitoringa. Ustreznost nadzora preverjajo inšpekcijske službe. Notranji nadzor poteka po načrtu, ki natančno opredeljuje dnevna mesta vzorčenja in vrsto preskušanj na posameznem odvzemnem mestu glede na vrsto tveganja. 

Preskušanje vzorcev v okviru notranjega nadzora izvaja Služba za nadzor kakovosti pitne in odpadne vode v laboratoriju JP VOKA SNAGA d.o.o. in zunanji izvajalci. Vsi izvajalci izpolnjujejo splošna merila za delovanje preskusnih laboratorijev, predpisana po standardu SIST EN ISO/IEC 17025, in redno sodelujejo v medlaboratorijskih primerjalnih preskusih.

Skladno s Pravilnikom o pitni vodi (Ur.l. RS 19/04, 35/04, 26/06, 92/06, 25/09, 74/15, 51/17) smo pripravili letno poročilo o skladnosti pitne vode za leto 2019, ki je objavljeno na spletni strani www.vokasnaga.si v rubriki Pitna in odpadna voda/Kakšno vodo pijemo/Letno poročilo o skladnosti pitne vode. Povzetek poročila se nahaja v preglednici, ki prikazuje število odvzetih in neskladnih vzorcev v okviru notranjega nadzora za mikrobiološka in fizikalno-kemijska preskušanja za oskrbovalno območje Brest.

Za vsa morebitna vprašanja smo vam na razpolago na e-naslovu: vokasnaga@vokasnaga.si.

 

 

JP VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o., Vodovodna cesta 90, 1000 Ljubljana,

julij 2020

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi