Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
4°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

VADBA ZA ŽENSKE V DOBJU

Vabljene na vadbo za ženske, ki poteka vsak torek od 18. do 19. ure v telovadnici Osnovne šole Dobje.

Vadba se izvaja pod budnim očesom ge. Lucije Pangerl, diplomirane delovne terapevtke, ki se opiše z naslednjimi besedami:" Sem poročena in mama 9 let stari hčerki. Zaposlena sem v Domu ob Savinji Celje, pred tem pa sem bila zaposlena v Termah Olimia. Rada hodim na sprehode in daljše poti, plešem in berem knjige. V svojih delovnih izkušnjah sem pridobila veliko znanja s področja pravilnega gibanja in vzdrževanja telesne kondicije. Rada vodim skupinske vadbe, ker me izpolnjuje misel, da pomagam tudi drugim."

Gibanje v življenju je pomembno in prioritetno za premagovanje vseh ovir in stresa modernega časa. Rekreacija vpliva na naše razpoloženje in na to, kako se počutimo. Rekreacija zviša raven energije, krepi imunost in učinkovito deluje na delovanje notranjih organov (L. Pangerl).

 

Vadba za ženske, ki jo vodi ga. Lucija, je sestavljena iz različnih oblik gibanja, saj je tako bolj zabavna in od nas terja več pozornosti in vključitve celotnega duha in uma. V vadbo je vključeno ogrevanje in prebujanje mišic preko različnih oblik dihalnih tehnik, sledi aerobni del, ki krepi srčno žilni in pljučni sistem, kamor se vključi tudi kakšen prijeten plesni element. Tretji del je posvečen gibanju v mirnejšem ritmu, nadaljujemo z izvajanjem vaj za hrbtenico in večjih sklepov, vključimo tudi pravilno tehniko dihanja. V zadnjem delu pa pozornost namenimo raztezanju mišic, ki so bile med vadbo aktivne in zaključimo s krajšo obliko sproščanja.

 

Vadba je namenjena vsem starostnim skupinam žensk, ki si želijo tovrstnega gibanja, sprememb pri gibanju in seveda posvečanju sebi. Vadba je zasnovana tako, da upoštevam možne težave ( bolečine, operativna stanja ) na lokomotornem področju in se znotraj vadbe prilagajam posamezniku.

 

Dobrodošli vsi, ki si želite gibati z go. Lucijo ter ob tem ohraniti svojo vitalnost in živahnost življenja.


Informacije in prijave na tel št.: 040 643 547 (Lucija) 

ali pa se enostavno pridružite živahni skupini telovadk vsak torek ob 18. do 19. ure.



Se vidimo, 

Lucija

Oglejte si tudi