Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Vabilo na zmajsko igro ZMAJSKA RESNICA O KOZJANSKI KOZI

ZMAJSKA RESNICA O KOZJANSKI KOZI

Tam na paši pod Bredičem

hudo zver kozjansko kličem.

Kje se pase, kaj prikriva

žival rogata, nagajiva?

 

Lani smo vas morda v Kozje pritegnili s hudomušno igro »Kozja resnica o kozjanskem zmaju«. Ste pripravljeni na nadaljevanje? Letos vas popeljemo v novo zgodbo z naslovom »Zmajska resnica o kozjanski kozi«.

Od starih junakov boste prepoznali kozico, kozla in zmaja, pridružila pa se jim bo kozja pastirica Reneta, hči Cilke in Anzeljca z Vetrnika. Dekle je lepo, prijazno, pošteno in bogaboječe. Le kdo bo postal njen ženin? Ali pa jo bo prej pojedel zmaj?

Da bo vse dogajanje potekalo nadvse strokovno in vse prej kot nezapleteno, bosta poskrbela dva prebivalca trga Kozje – zgodovinar A. G. Gonorij in biologinja M. L. Cecilija, svojo gosposkost in vpliv pa bosta drug drugemu in vam dokazovala Ernest Pilštanjski in Hans Kozjanski.

Tu in tam bo dogajanje s svojo tiho modrostjo pomiril (ali zameštral) še puščavnik iz Gruske jame, če bo šlo pa vse predaleč, bo ječarka Frančiška koga morda morala odpeljati v kozjanske zapore.

Si še upate k nam na veseloigro? Le pridite. Nič se ne bojte, zmaj je že star, neroden in slaboviden, ječar pa bolj trde betice in počasen. Dohiteli vas bodo le zabava, pesem in dobra volja ob domači igralski ekipi!

 

Oglejte si tudi