Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Otvoritev igrišča za odbojko na mivki

V soboto, 18. 6. 2022 je ob 16. uri potekala otvoritev igrišča za odbojko na mivki pri OŠ Dobje. Po otvoritvi je sledil Vaški turnir v odbojki na mivki, ki je trajal pozno v noč.  Turnirja se je udeležilo devet ekip iz različnih vasi v Občini Dobje.

Več let si je Občina Dobje prizadevala za  izgradnjo igrišča za odbojko na mivki, da bi lahko mlajše in starejše generacije preživljale skupni čas v poletnih športnih aktivnostih. Naši športni navdušenci so odbojko igrali v sosednjih občinah, saj v Dobju do letos ni bilo zunanjih športnih površin za odbojko. Zato je v preteklem letu Občinski svet Občine Dobje na predlog župana uvrstil to investicijo v proračun in poleti 2021 so stekla dela za izgradnjo. Izvajalec del je bilo podjetje GIC gradnje d.o.o iz Rogaške Slatine, končna vrednost investicije pa je bila  cca. 80.000 EUR, od katerih smo na razpisu Ministrstva za šolstvo pridobili 22.000 EUR.

Na zadnji seji Občinskega sveta je bilo odločeno, da bo igrišče v upravljanje prevzelo Dobjansko mladinsko društvo, ki bo imelo skrb za razporede in urejanje igrišča. V dopoldanskem času pa bo igrišče uporabljala tudi OŠ Dobje.

 

V soboto, 18. 6. 2022 bo ob 16. uri otvoritev igrišča s prerezom traku, ob 16. 30 uri sledi Vaški turnir v odbojki na mivki, v katerem bodo sodelovali naši občani,  je pa to tudi eden izmed spremljajočih dogodkov Občinskega praznika Občine Dobje v letu 2022.  V avgustu se načrtuje še en turnir v odbojki na mivki, na katerega se bodo lahko prijavili vsi.

 

Upamo, da bo igrišče za odbojko na mivki dobro in dolgo služilo svojemu namenu.


Oglejte si tudi