Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Državni prostorski načrt za 3. razvojno os

Ministrstvo za okolje in prostor, Direktorat za prostor, graditev in stanovanja v skladu z določbami Zakona o umeščanju prostorskih ureditev državnega pomena v prostor (Uradni list RS, št. 80/10, 106/10 – popr. in 57/12; v nadaljnjem besedilu: ZUPUDPP) je skupaj s pobudnikom priprave državnega prostorskega načrta, Ministrstvom za infrastrukturo, Direktoratom za kopenski promet v oktobru 2016 organiziralo javno razgrnitev dopolnjene študije variant in dopolnjenega okoljskega poročila državnega prostorskega načrta  za državno cesto med AC A1 Maribor - Ljubljana in AC A2 Ljubljana - Obrežje pri Novem mestu (v nadaljevanju: DPN za 3RO sredina). Javna razgrnitev na območju vseh 3 koridorjev (Zasavski, sredinski, Kozjanski) je potekala na območju 20 občin (Žalec, Celje, Radeče, Laško, Škocjan, Sevnica, Mokronog-Trebelno, Šmarješke Toplice, Novo mesto, Braslovče, Prebold, Trbovlje, Hrastnik, Litija, Šentrupert, Mirna, Trebnje, Šentjur, Dobje, Krško). 

Javna razgrnitev na območju tistih izmed zgornjih občin, kjer poteka predlog najustreznejše variante - OPNVR v sredinskem koridorju - na območju 9 občin (Žalec, Celje, Radeče, Laško, Škocjan, Sevnica, Mokronog-Trebelno, Šmarješke Toplice, Novo mesto) je potekala tako, da so bile v teh občinah organizirane tudi javne obravnave. 

Javna razgrnitev se je pričela 4. 10. 2016 in trajala do 4. 11. 2016.

MOP DzPGS in MzI DzKP sta skupaj z investitorjem in izdelovalcem državnega prostorskega načrta v skladu z določbami ZUPUDPP preučila pripombe in predloge javnosti in občin ter do njih zavzela stališča. V stališčih do pripomb z javne razgrnitve sta se opredelila do pripomb, podanih v času javne razgrnitve in jih upoštevala v največji možni meri. 


Stališča do pripomb z javne razgrnitve so objavljena tudi na spletni strani ministrstva na spodnji povezavi: 
http://www.dpa.mop.gov.si/doc/pod%20stal%203ro%20s_12%20julij%202017.pdf

Oglejte si tudi