Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI

Avto že dolgo ni več v modi, to zdaj vemo že vsi. Zato vsako leto med 16. in 22. septembrom okrasimo ulice ter pozovemo k spremembi potovalnih navad. Letos pod sloganom: Trajnostno povezani.

Letos se akciji pridružuje tudi Občina Dobje, medtem ko Osnovna šola Dobje organizira prihod v šolo na trajnosten način v času akcije Evropskega tedna mobilnosti že vrsto let. Tako bo tudi to šolsko leto. V času od 19. do 23. 9. 2022 bodo učenci lahko v spremstvu učiteljev šli v šolo peš ali s kolesom. V času razširjenega programa pa bodo otroci ustvarjali na temo trajnostne mobilnosti.


Kako je avtomobil postal sovražnik dobrega življenja?
Vsak dan se na naših cestah kuhajo podnebne spremembe, prihaja do prometnih nesreč, se prižigajo rdeče luči zaradi naraščajočih številk obolelih in vrstijo neprespane noči zaradi hrupa. Za vsemi temi škodljivimi posledicami se skriva motoriziran promet, ki znižuje kakovost življenja in povečuje tveganja za številne neljube učinke. Vsemu temu bi se lahko izognili s premišljeno uporabo trajnostne mobilnosti, ki odpira vrata učinkovitejšemu, bolj zdravemu in predvsem bolj poštenemu načinu premikanja. Evropski teden mobilnosti je vsakoletna priložnost, da spremenimo svoje potovalne navade (vir: https://tedenmobilnosti.si/).

Oglejte si tudi