Logo MojaObčina.si

Dobje

DANES
7°C
-3°C
JUTRI
8°C
3°C

Kampanija MZ in NIJZ: »Nalezimo se dobrih navad«

Spoštovani,

glede na aktualno stanje v zvezi s poslabšano epidemološko situacijo v Sloveniji, vas prosimo, da tudi vi med državljane širite kampanijo »Nalezimo se dobrih navad«, ki smo jo pripravili na Ministrstvu za zdravje, v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje. Z njo ozaveščamo, da lahko z upoštevanjem pravil stroke (umivanje rok, nošenje maske in vzdrževanje distance ter tudi z uporabo aplikacije #ostanizdrav) pred širjenjem novega koronavirusa zaščitimo sebe in s tem tudi druge. Upamo, da bodo ta priporočila postala dobre navade vseh nas.

Vljudno vas prosimo za širitev vedenja o kampanji v socialnih omrežjih, pa tudi povsod, kjer je mogoče, z objavo slike in logotipa kampanje z linkom na spletno stran https://www.gov.si/teme/kampanja-covid-19-nalezimo-se-dobrih-navad/ , ki jo sproti dopolnjujemo.  

Na Youtube kanalu Ministrstva za zdravje smo objavili filmčka, ki se vrtita na socialnih omrežjih in na televizijah. https://youtu.be/rIQT2nsH9hA in https://youtu.be/0Jme2PfuwWQ
Uradna spletna stran kampanje živi na naslovu www.dobre.navade.si, spremljate nas lahko tudi na FB ministrstva za zdravje.
Priporočamo tudi ogled higienskih navodil NIJZ https://www.nijz.si/sl/sproscanje-ukrepov-covid-19

---
Higienski ukrepi proti koronavirusu
Najbolj preprosti ukrepi so pri preprečevanju virusa zelo učinkoviti, če se jih le dosledno držimo. Pazimo na redno uporabo maske na javnih površinah, poskušamo se ne dotikati obraza, bolj pogosto si umivajmo roke, če pa to ni možno, si jih razkužimo, ohranjamo varno razdaljo, kašljamo in kihamo v rokav ter ostanemo doma, ko se ne počutimo dobro in imamo vročino.


Hvala in lep pozdrav,
Ministrstvo za zdravje

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi