Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
8°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Hoja po starih pešpoteh

V soboto, 31. maja, je Turistično društvo Destrnik v okviru prireditev ob občinskem prazniku izpeljalo hojo po starih pešpoteh. Tak sprehod je zanimiv, saj vzbuja nostalgijo pri starejših, ki z zgodbami pritegnejo zanimanje mlajših generacij.


Letos se je pred turističnim domom zbralo 15 pohodnikov, ki so sobotni dan želeli izkoristiti za rekreacijo v naravi. Tudi letos se jim je pridružil župan Vladimir Vindiš. Skupaj so se podali po poteh, ki so spomnile na mnoge prigode iz preteklosti.


Preko Ojstrovca so se pohodniki sprehodili v Vintarovce, kjer so pri Hauptmanovih spili kavo in pot čez Lisičjak nadaljevali na Strmec, kasneje pa v idilično Rakovo grabo do družine Petrič. Ti so jih, kot je že v navadi, bogato postregli. Pohodniki so nato pot po čudoviti gozdni poti nadaljevali preko Janežovcev in Janežovskega Vrha do družine Pernat, kjer so jih prav tako bogato pogostili. Po okrepčilu je bila pot nazaj proti turističnemu domu polna dobre volje in smeha. Na cilju so vse udeležence čakali okusni krapci iz picerije Pri Mici iz Janežovcev.
Po okrepčilu so bili vsi enotni, da je bil namen pohoda znova dosežen. Pobeg od stresnega vsakdana in sodobnih prašnih asfaltnih poti v naravo, to je danes najbrž največji luksuz, ki si ga lahko človek privošči, da napolni telo in um s svežim zrakom ter pozitivno energijo.


Predsednik društva in župan sta soglašala, da bi se lahko dogodka udeležilo več ljudi. Hoja po starih pešpoteh ni samo postala že tradicionalna, lahko bi jo izvedli večkrat letno. Zanimivih prigod iz preteklosti je najbrž še ogromno, neokrnjena narava in naši lepi kraji pa kar kličejo po tem, da jih odkrivamo.

 

Vir: TD Destrnik

Oglejte si tudi