Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
8°C
PON.
26°C
6°C
Oceni objavo

Tekmovanje v atletiki

V maju in juniju so potekala tri tekmovanja v atletiki in naši učenci in učenke so se odlično odrezali! 

Najprej so nastopili v Ptuju na Medobčinskem atletskem tekmovanju za osnovne šole, kjer so osvojili kar 10 medalj. S toliko odličji se je naša šola povzpela na drugo mesto po številu osvojenih medalj – takoj za OŠ Ljudski vrt in pred OŠ Gorišnica. 

Zlate medalje so osvojili: Tia Kelc v suvanju krogle, Tina Vogrinec v teku na 300 m. 

Srebrne medalje so prejeli Filip Rom v teku na 300 m, Nick Timmy Selinšek v teku na 600 m, Matej Drobec v skoku v daljino, Emma Krevs v suvanju krogle in Katrina Rozman v teku na 300 m.  

Bron so prejeli Gašper Moharič v teku na 1000 m, Teo Škofič v metu žvižgača, moška ekipa v štafetnem teku 4x 100 m v sestavi Tilen Colnarič, Filip Rom, Gašper Moharič in Matej Drobec. Tudi ostali so zelo dobro tekmovali in se visoko uvrstili. 

 Na Področno atletsko tekmovanje v Slovenski Bistrici se je uvrstilo kar 22 naših učencev in učenk, štirje od njih so prejeli odličja: Tia Kelc je ponovno zmagala v suvanju krogle, Filip Rom in Tina Vogrinec sta bila drugo uvrščena na 300 m, Katrina Rozman je prejela bron v teku na 300 m. Vsi so izboljšali svoje rezultate iz Medobčinskega prvenstva. 

 V sredo pa je v Slovenski Bistrici potekalo Finale osnovnošolskih prvenstev v atletiki, na katerega so se uvrstili in nato pomerili najboljši atleti in atletinje Slovenije. Nanj sta se uvrstila tudi Tia Kelc in Filip Rom. Tia je bila sedma v suvanju krogle, Filip pa deseti v teku na 300 m.

Tina Jurčak

vir: os-destrnik.si

 
 

Oglejte si tudi