Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

Socialno podjetništvo – usposabljanja se začnejo v marcu

Z operacijo SocioLab želimo s pomočjo različnih programov podpore in usposabljanj na področju socialnega podjetništva vzpostaviti celovit sistem podpore za iniciative in posameznike v celotnem Podravju. Eden izmed 11 partnerjev v projektu je tudi Razvojna agencija Slovenske gorice.
Za vse posameznike in interesne skupine, ki jih zanima socialna ekonomija, socialno podjetništvo in zadružništvo ali ki bi v prihodnosti želeli poslovati kot socialno podjetje ali zadruga, bodo v prvem polletju 2019 na voljo brezplačna izobraževanja in usposabljanja iz različnih področij (socialnega) podjetništva, ki se bodo začela v začetku marca na dveh lokacijah (Maribor, Ptuj).

Vsebine in termini usposabljanj so na voljo na spletni strani Razvojne agencije Slovenske gorice (https://www.rasg.si/index.php/sociolab). Usposabljanja bodo zajemala prenos znanj s področij:

  • osnove socialnega podjetništva in zadružništva
  • digitalna znanja, novi trendi in tehnologije
  • tržno komuniciranje, prodaja, razvoj inovativnih idej
  • poslovno načrtovanje, razvoj kadrov
  • finance, davčni in računovodski vidiki

Kraj usposabljanja: enake vsebine se bodo predavale na dveh lokacijah - v Mariboru in na Ptuju. Če se na svoji bližnji lokaciji ne morete udeležiti katere izmed vsebin, jo lahko poslušate tudi na drugi lokaciji ob drugem terminu. Termini usposabljanj se lahko sproti še spremenijo, zato je dobro na stični točki sproti preveriti aktualne termine. 
Prijave:
 Na usposabljanja se prijavite na stični točki v Lenartu, v prostorih Izobraževalnega centra na Nikovi 9 (ob sredah, od 13. do 16. ure); ali na: izobrazevalnicenter.slogor@gmail.com ali 051 368 118. Za vključitev v sistem podpore je potrebno podpisati Dogovor o vključitvi in Načrt razvojnih aktivnosti.
Priporočamo udeležbo na vseh modulih, saj bodo pridobljena znanja izjemno koristna tudi za običajen koncept podjetništva. 

Oglejte si tudi