Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
9°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

PODPIS POGODBE O OBNOVI IN NADGRADNJI MRLIŠKE VEŽICE

Županja občine Destrnik Vlasta Tetičkovič-Toplak in predstavnica izvajalca »KARBO STORITVE« Trgovina, gradbeništvo, krovstvo in kleparstvo, Renata KEREC s.p. Lokavci 24, 9245 Spodnji Ivanjci, sta danes podpisali pogodbo za izvedbo druge faze rekonstrukcije destrniškega pokopališča.
 
Gre za gradbeno pogodbo za obnovo in nadgradnjo ter rekonstrukcijo mrliške vežice v Destrniku z zunanjo ureditvijo. Vrednost pogodbenih del je dobrih 315.000,00 EUR brez DDV. Predviden začetek del bo v ponedeljek, 28. 8. 2023, izvajalec del pa si je zadal nalogo, da bo večina del narejena že v letošnjem letu.
Ob tem je županja podpisala pogodbo tudi s podjetjem Kavnik inženiring Matej Kavnik s. p. Stara c. 83, 2311 Hoče za izvajanje strokovnega nadzora.
 
Do sedaj ob že narejeni I. fazi ureditve, sledi torej II. faza.
Ta zajema:
- prizidek k vežici
- rekonstrukcijo obstoječe vežice in povečanje poslovilnega prostora
- izdelavo nadstrešnice na platoju pred vežico
- ureditev stopnic za dostop in klančine za gibalno ovirane osebe in
- rekonstrukcijo asfaltnega parkirišča.
 
Ob vsem tem velja omeniti, da bo v sklopu te faze urejeno še odvodnjavanje in tlakovanje poti pri vežici.
 
Naša obstoječa vežica, z začetkom gradnje davnega 1994 in z uradno otvoritvijo 1995 leta, bo tako za naše občanke in občane ter za vse, ki bodo vežico uporabljali in obiskali ob slovesu od svojih dragih postala sodobno urejena vežica v novi podobi.
Skupaj s pokopališčem, ki ni samo mesto pokopa, temveč je načrtno urejen prostor z znamenji in s sporočilom o ljudeh, ki so tu pokopani, bo to prostor spomina na umrle družinske člane, prijatelje, na davne rodove in za vse mesto opomina o človeški minljivosti.

vir: občinska spletna stran

Oglejte si tudi