Logo MojaObčina.si

Destrnik

JUTRI
9°C
-2°C
ČE.
11°C
6°C

PRIPOROČILO OBČINE DESTRNIK GLEDE ZBIRANJA LJUDI NA JAVNIH MESTIH IN INFORMACIJE V ZVEZI Z EPIDEMIJO COVID-19

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je danes, dne, 9. 9. 2020, objavil podatek, da je v Sloveniji rekordno število novih okužb, kar 79, od tega ena v zadnjem dnevu zopet v Občini Destrnik (v zadnjih štirinajstih dneh skupaj štiri).

Opravljenih je bilo 2560 testiranj. Skupno je v Sloveniji 590 aktivnih primerov. V bolnišnicah se zdravi 33 bolnikov s covid-19, od tega so štirje na intenzivni negi.

Govorec vlade za covid-19 Jelko Kacin je povedal, da se število testiranj povečuje, to pa pomeni dodatne obremenitve za laboratorije in tudi za zdravstveno osebje in tudi Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ).

Zaradi povečanega števila dnevnih okužb je po besedah Jelka Kacina premier Janez Janša za popoldne sklical krizno skupino vlade. Predvsem zaradi vnovičnega povečevanja števila okuženih med starejšimi.

Struktura okuženih se spreminja in povečuje se delež starejših okuženih, opozarja Kacin. V domovih starejših občanov je bilo včeraj zabeleženih 18 novih primerov, od tega je bilo okuženih 15 oskrbovancev, en je zaposleni v domu, dva primera pa sta še v preiskavi, pa je dejala Čakš Jagorva. V šolah je bilo včeraj pozitivnih deset učencev in dva učitelja.

Kacin dodaja, da se mora zdravstveni sistem temu prilagoditi in primerno organizirati. Vse sklepe vlade, ki so bili dodatno pripravljeni za možnost ponovnega jesensko-zimskega izbruha virusa, je treba nemudoma uresničiti. "Zdravstveni sistem ne sme biti talec covida-19 in zaradi covida-19 ne sme zastati na primarni in sekundarni ravni," je poudaril govorec.

Prosimo, da se držite navodil NIJZ glede zbiranja oseb na javnih mestih.

 

                                                                                Poveljnik Štaba CZ Občine Destrnik

                                                                                               Marjan Irgl l.r.

                                                                                                    

                                                                                       Župan Občine Destrnik

                                                                                              Franc Pukšič l.r.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi