Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
5°C
NED.
12°C
4°C
Oceni objavo

Črenšovčani dvakrat srebrni na državnem prvenstvu

V soboto in nedeljo, 30. in 31. marca je v hotelu Harmonija v Mengšu potekalo 28. državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožje, ki ga je odlično pripravilo in izpeljalo Strelsko društvo Trzin. Na državno prvenstvo so odpotovali tekmovalci in tekmovalke Športnega društva Črenšovci, ki so si nastope zagotovili z doseženimi normami na tekmah državnih in regijskih lig ter na regijskem prvenstvu in mednarodnih turnirjih.
V soboto 30. marca so prva na tekmovališče stopila dekleta, cicibanka Tjaša Raduha ter mlajše pionirke Taja Jerič, Živa Zadravec in Saša Žerdin. Vse so se odrezale zelo dobro, Tjaša je na koncu zasedla med cicibankami nehvaležno, a še vedno odlično četrto mesto, do samega konca je bila v boju za medalje. Taja, Živa in Saša pa so bile, po nekoliko nervoznem začetku, proti koncu tekme vedno bolj zbrane ter si zagotovile ekipno drugo mesto ter srebrna odličja in res lep pokal. Posamezno so vse tri tekmo končale med prvo dvajseterico.
V soboto je med pionirji nastopil še Gabriel Horvat, ki pa zaradi težav s puško ni dosegel rezultata, ki ga je sposoben, je pa kljub temu pokazal izredno zrelost in predanost.

Drugi dan tekmovanja, v nedeljo, so bili na vrsti člani in članice. Najprej sta se za čimboljše rezultate borili Irena in Enea Golob, mama in hči, tokrat je bila boljša mama. Sta pa obe dali vse od sebe, streljali zelo dobro, par spodrsljajev pri vsaki je nekoliko znižalo njuna rezultata. Članska ekipa, Domen Jarni, Jure Sodja in Žan Kelenc so bili na vrsti čisto na koncu, v zadnji nedeljski disciplini, zračni puški za člane. Domen in Žan sta začela odlično, bila po dveh serijah v kvalifikacijah na mestih, ki peljejo v finale osmih najboljših, vendar je Domna po fantastični drugi seriji izdala koncentracija in se do konca tekme ni uspel vrniti med finaliste. Žan pa je presegel svoje letošnje rezultate in z zbranim streljanjem do konca kvalifikacij obdržal mesto, ki pelje v finale. Kvalifikacije je končal šesti, z zaostankom le 2,6 kroga za najboljšim kvalifikantom, Jernejem Adlešičem iz Trzina. Naši trojici je le malo zmanjkalo tudi do ekipne medalje, saj je zasedla četro mesto.

Od finala nismo pričakovali kaj dosti, vendar nas je Žan še enkrat presenetil, dva strela pred koncem še vodil v finalu, nato pa za pičlih 0,3 kroga moral priznati premoč Maju Kaduncu iz Trzina.

Čestitke vsem tekmovalcem za dosežene rezultate, Vsem vam, ki nas spremljate in podpirate pa velik HVALA! Tudi v prihodnje se bomo trudili, da vas bomo razveseljevali s svojimi rezultati ter s tem pomagali tudi k prepoznavnosti občine Črenšovci.

Vse rezultate si lahko ogledate na spodnji povezavi, na povezavi do Youtuba pa je tudi videoposnetek finala članov in podelitve medalj.

Oglejte si tudi