Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
20°C
6°C
Oceni objavo

PROSTOVOLJCI RDEČEGA KRIŽA V OBČINI ČRENŠOVCI

Prostovojci RK v občini Črenšovci smo bili v letu 2018 zelo aktivni. Večkrat smo delili pakete humanitarne pomoči občanom, ki so pomoči potrebni. V iztekajočem letu smo organizirali tudi letovanje na Debelem rtiču za dvajset otrok iz naše občine. Ob organiziaciji sta pomagali obe ravnateljici s socialnima svetovalkama iz OŠ Črenšovci in OŠ Bistrica. Vse stroške letovanja je v celoti krila organizacija RK Slovenije.
Letos smo prejeli tudi priznanje za dolgoletno delo v Rdečem križu s strani izpostave Lendava. Priznanja so prejeli Julka in MIrko Šernek iz Črenšovec, Rebeka in Emil Bukovec iz Žižkov ter Danica Žižek iz Gornje BIstrice. Ta priznanja nam dajejo še večjo požrtvovalnost in humanitarnost v prostovoljnem delu.
Ob našem delu gre zahvala tudi Občini Črenšovci in nekaterim gasislkim društvom, ki so nam pomagali pri prevozih humanitarne pomoči po vaseh. Hvala vsem, ki ste nam pomagali, da smo svoje poslanstvo lahko uspešno in zadovoljno opravljali.
Naprošamo vaške odbore, ki nimajo v vasi svojih prostovoljcev za delo v Rdečem križu za delitev humanitarne pomoči, da bi izvolili prostovoljca, da vse vasi dobile pomoč, ki jo marsikdo potrebuje.
V novem letu vam  želimo polno zdravja in zadovoljstva, pomagajmo še naprej ljudem, ki so pomoči potrebni, da bo svet lepši tudi za sočloveka.
Emil Bukovec

Oglejte si tudi