Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Prodaja zemljišča v obrtni coni v Črenšovcih


Županja Občine Črenšovci Vera Markoja, je dne 20. 8. 2019 s podjetjem KIT Žižki podpisala prodajno pogodbo za nepremičnino v obrtni coni Ogradi v Črenšovcih. Na podlagi javnega zbiranja ponudb za stavbno zemljišče parc. št. 1337/11 k.o. Črenšovci (140), v izmeri 5.348 m2 je podjetje KIT Žižki  zemljišče kupilo za 43.265,32 EUR brez DDV.

Direktorja podjetja Anton Cigan in Peter Tibaut sta povedala, da bo podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo kovinske opreme, v prvi fazi na zemljišču zgradilo nov industrijski objekt v velikosti cca 800 m2 in tako razširilo svojo dejavnost. Še letos bodo pristopili k pridobivanju dokumentacije in dovoljenj ter predvidoma prihodnje leto pričeli z izgradnjo objekta.

Na občini si bomo prizadevali, da čim prej uredimo dostop do plinskega omrežja.

To je prvi korak k vzpostavitvi delovanja industrijske cone. Za prodajo so predvidene še tri parcele, vsaka v velikosti cca 5.300 m2. Upamo, da bo investicijski vložek podjetja KIT v Črenšovce privabil še druge investitorje. Žal podjetje K & K Agro Trade, ki je zemljišče v omenjeni coni kupilo že leta 2014, v naslednjih nekaj letih še ne namerava graditi, občina pa se takrat s pogodbo ni zavarovala, da bi v primeru neinvestiranja lahko zemljišče pridobila nazaj.

 

 

Črenšovci, 21. 8. 2019

Občina Črenšovci

info@obcina-crensovci.si

Oglejte si tudi