Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
8°C
TOR.
24°C
9°C
Oceni objavo

Pohod po Pohorju

Vodniški odsek PD Cirkulane vabi v soboto, 28. marca 2015, na pohod po Pohorju.


Urnik pohoda: Pohodniki se zberemo na parkirišču pri osnovni šoli v Cirkulanah ob 7.00 uri, od koder se odpeljemo proti Slovenski Bistrici in naprej do idilične pohorske vasice Šmartno na Pohorju.


Smer pohoda: Od parkirišča pred cerkvijo sv. Martina se podamo peš do vasi Bojtina, ki je bila kar 12 let razglašena za najbolj urejeno vas v Šmartnem na Pohorju, prejela je tudi priznanje Turistične zveze Slovenije, kot tretja najlepša Slovenska hribovska vas. V Bojtini si bomo ogledali:

 

Po približno eni uri hoje na nadmorski višini 1007 metrov bomo šli mimo znamenite cerkev Sv. Uršule iz leta 1545. Pot bomo nadaljevali do smučarskega središča AREH, kjer bo čas za kakšen prigrizek iz nahrbtnika. Vračamo se po drugi poti nazaj do Šmartnega na Pohorju.


Pot je dolga skupno v obe smeri 4 do 5 ure lahke hoje.
Oprema: Planinski čevlji, pohodne palice, oblačila primerna času in vremenu. Hrana in pijača iz nahrbtnika. Pot je lahka in primerna tudi za starejše in otroke.
Pohod bodo vodili vodniki PZS PD Cirkulane. Prijave do četrtka 26. marca na vodniški odsek: Dodatne informacije in prijave na GSM: 031 376 640 (Božidar Horvat)
Prevoz odvisen od števila prijav.


Vir: UO in VO PD Cirkulane.

 

Oglejte si tudi