Logo MojaObčina.si

Cirkulane

DANES
7°C
-3°C
JUTRI
6°C
-2°C
Deli

Pohod prijateljstva Osnovne šole Cirkulane-Zavrč

Tudi letos se bodo krepile vezi med otroci, straši, učitelji in sploh prijatelji. Prireditev, ki se je vsako leto udeleži okoli 800 ljudi, bo potekala 6. oktobra s pričetkom ob 9.30.

Letos bodo na Osnovni šoli Cirkulane-Zavrč že četrto leto priredili Pohod prijateljstva s katerim krepijo vezi med otroci, straši, učitelji, prijatelji iz obeh občin. Na tradicionalnem pohodu bodo združili prijetno s koristnim. Pohodništvo je namreč eno izmed najbolj zdravih oblik rekreacije, obenem pa predstavlja tudi druženje in zabavo, ki se bo tudi tokrat odvijalo pri cerkvici sv. Ane na Velikem Vrhu, proti kateri bomo krenili ob 9.30 s pohodom izpred obeh šol, tam pa se bomo družili in zabavali do 13. ure.

Udeležba na prireditvi je za učence obvezna, saj s tem dnevom nadomeščajo 24. december, šteje pa kot športni dan. Vsako leto se pohoda udeleži tudi večje število staršev, tudi starih staršev, mlajših ali starejših bratov in sester, sosedov, znancev in nenazadnje prijateljev. Zaželjeno je, da ima vsak otrok ob sebi vsaj nekoga od bližnjih. V primeru, da otroku res ne morete zagotoviti spremstva, bodo učence spremljali razredniki.

Pri šolah bodo pohodnike pričakali razredniki. Cilj poti je dvorišče pred cerkvico sv. Ane. Organizatorji prosijo, da imate v nahrbtniku zraven pijačo. Malico bodo učenci prejeli na koncu poti, starši si prigrizek prinesite v nahrbtniku.

Ob 11. uri se bo začelo zabavno dogajanje, ki bo trajalo do 13.00 ure. Na zabavi se bo peklo kostanje, preizkusili se boste lahko v športnih in zabavnih igrah, se udeležili katere od ustvarjalnih delavnic, si izposodili športne rekvizite…

Med udeleženci pohoda bodo že tradicionalno s simboličnim darilom nagradili najmlajšega in najstarejšega, nagrajena bo tudi najštevilčnejša družina.

Šolski prevoz bo za tiste otroke, ki bodo brez spremstva, začel voziti ob 8.00 po ustaljeni progi. Za povratek je prav tako organiziran prevoz, tudi za ostale udeležence, ki bo nazaj do šole najprej zapeljal starše po avtomobile, potem pa še ostale.

Ogranizatorji prosijo, da na prireditev pridete primerno opremljeni in oblečeni, na poti in prizorišču pa imate nadzor nad svojim otrokom. V primeru slabega vremena se prireditev prestavi.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!