Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
11°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Grad Borl pridobil podporo na svetu regije Podravje

"Tudi Grad Borl je samo bonbonček, z 1,5 milijona evrov tam ni mogoče narediti nič. Pri potrditvi gre samo za to, da se bo vlada, ki je samovšečna in dela z argumenti moči, lahko hvalila z realizacijo," je menil župan občine Kidričevo Anton Leskovar.

"Izjave in stališča do predvidenih projektov, kot jih je podal župan Občine Kidričevo Anton Leskovar, po našem mnenju ne prispevajo k realizaciji razvoja turizma in kulturne dediščine v Podravju, ampak pripomorejo k temu, da se takšni ali podobni projekti izvedejo v drugih regijah Slovenije. Grad Borl stoji na območju Haloz, ki spadajo v obmejna problemska območja. Njegova revitalizacija pa je eden od ključnih korakov k zmanjševanju razvojnih razlik tudi znotraj regije Podravje," je v uradnem odzivu Društva za oživitev gradu Borl zapisala Sonja Golc, predsednica društva. Obenem se je v javnem pismu zahvalila vsem, ki si že več let prizadevajo k oživitvi gradu Borl in ki člane Društva podpirajo pri njihovem prostovoljnem delu v javnem interesu za ohranitev in razvoj kulturne dediščine.

Kaj se bo z gradom Borl zgodilo na koncu, lahko samo ugibamo. Vsekakor pa velja, da se tam, kjer se pokažeta volja in interes ljudi, kmalu pokažejo tudi rezultati. Tako ima, dokler za njim stojijo zagreti in se zanj zavzemajo zagreti in odločni posamezniki, grad Borl dobre možnosti, da bo nekoč spet zaživel v svojem polnem sijaju. 

Oglejte si tudi