Logo MojaObčina.si
JUTRI
5°C
-3°C
ČET.
4°C
0°C
Oceni objavo

Dvodnevni pohod na Triglav 2023

Po programu pohodov organiziramo vzpon na Triglav. Želja osvojitve vrha Triglava je vedno prisotna pri posameznikih naše društva, kakor tudi pri nečlanih, zato jim tudi letos to omogočamo. PD Cirkulane organizira dvodnevni pohod na Triglav. Letošnji pohod na Triglav planiramo tako, kot imamo zapisano v našem programu pohodov, 29.7.2023 in 30.7.2023.

Program pohoda: udeleženci pohoda se zberemo ob 3.00 uri zjutraj pred šolo v Cirkulanah, od koder se odpeljemo s kombiji, smer Krajnska gora do doline Krme. Sama pot do Kredarice ni tehnično zahtevna je pa potrebno nekaj kondicije. Za vzpon do Kredarice je potrebno približno 5-6 ur zmerne hoje nato pa še do vrha Triglava kakšno uro in pol. V primeru izražene želje posameznika, nas lahko ta počaka na Kredarici. Vračamo se po isti poti nazaj do planinskega doma na Kredarici kjer prespimo. Naslednje jutro nadaljujemo pot v dolino in proti domu.

Oprema: planinski čevlji, čelada, pas-samovarovalni komplet, rokavice, oblačila primerna vremenskih razmeram ter rezervna oblačila, pohodne palice (priporočljive), obvezna zaščita proti soncu in dežju. Hrana in pijača iz nahrbtnika – možnost toplega obroka v koči iz dnevne ponudbe.

Prevoz: predvidena cena prevoza je 20-25€, glede na število prijavljenih se stroški zmanjšajo oz. povečajo.

Prenočišče: cena za člane PZS, (skupna ležišča z rjuhami za enkratno rabo 28€). Prenočišče je potrebno plačati pri prijavi. Rezervacije se izvedejo preko spleta - potrebno je garantirati z bančno kartico. Predvideni strošek prevoza in prenočišča je 53€ po osebi.

Prijave: se zbirajo pri vodniku PZS, Viliju Jurgecu, TAKOJ, oziroma do zasedenosti mest - število je omejeno, prijave najkasneje do ponedeljka 24.7.2023. Za prijave in vse ostale informacije pokličite na GSM 041-554-657.

Pohod bodo vodili vodniki PZS, ki so vodniki v PD Cirkulane, s pomočniki.

Želimo vam veliko lepih in prijetnih trenutkov na pohodu!
Vabi UO PD Cirkulane

(vir: planinci-cirkulane.si)

Oglejte si tudi