Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Člani SMC Cirkulane na 1. kongresu stranke

V soboto, 7.3.2015 je v Sežani je potekal 1. kongres SMC, katerega smo se udeležili tudi predstavniki članov SMC Cirkulane in lokalnega odbora SMC Ptuj.
Stranka je potrdila spremembo imena in se imenuje Stranka modernega centra. Predsednik SMC dr. Miro Cerar je poudaril, da se moramo zavedati, da stranka SMC ni stranka enega človeka, “to je stranka za Slovenijo, stranka državljanov, stranka za katero smo odgovorni vsi člani in članice. Bodimo enotni, delajmo skupaj za skupni cilj in imejmo v mislih vse državljane ter predvsem prihodnje generacije”.

Več o govorih in spoorčilih na kongresu SMC se nahaja ne spletni strani www.mirocerar.si 

 

Na kongresu stranke smo imeli tudi priložnost za medsebonja srečanja z ministri Vlade Republike Slovenije,  poslanci Državnega zbora člani izvršilnega odbora stranke, vodij programskih odborov SMC. 

V sproščenih pogovorih smo lahko razmenjali številna mnenja in predstvaili probleme in pričakovanja s strani Spodnjega Podravja, Haloz in Cirkulan.

 

Minister za infrastrukturo Gašperšič

»V tem trenutku ima infrastrukturno ministrstvo pripravljenih kar za 2,5 milijarde EUR projektov, naš cilj pa je tudi razvoj logistične dejavnosti, kar zagotavlja nova delovna mesta in dodano vrednost našega gospodarstva,« Omenil je številne večje infrastrukturne projekte, kot so 2. tir Divača-Koper, vozlišče Pragersko, rekonstrukcija Maribor-Šentilj in kasneje drugi tir Maribor-Šentilj, Tivolski lok, Poljčane-Slovenska Bistrica, AC Karavanški predor, prvi del južnega dela 3. razvojne osi, AC Draženci-Gruškovje (se začne z izgradnjo v naslednjih dnevih) in druge.

 

Minister za javno upravo Koprivnikar:

Čeprav ne obstajamo niti eno leto smo postali urejena, resna, umirjena stranka, ki vztraja na poti dialoga, premišljenih sprememb kulture in delovanja v smeri, ki smo jo začrtali.  

Tudi občine delijo usodo te države in do sedaj še nikdar ni bilo tako intenzivnih vsebinskih pogovorov in toliko sprejetih predlogov občin samih, kot v zadnjih mesecih. Šele na začetku smo, najtežje spremembe nas še čakajo, pa vendar ... ni slabo za nekaj mesecev dela ...

 

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc:

je v svojem govoru na prvem rednem kongresu stranke SMC poudarila, da so Ministrstvo za zdravje z velikimi napori spravili v pogon, kar je bilo brez ključnih kadrov, ključnih direktoratov in služb ministrstva, izredno zahtevno.
Obenem je bil seznam neizpeljanih projektov obsežen in zahteven: nepripravljena je bila resolucija o nacionalnem planu zdravstvenega varstva, neurejen je bil normativni del izvajanja zdravstvenega varstva, vsa bremena varčevanja so bila od leta 2009 na izvajalcih zdravstvenih storitev, neurejene so cene zdravstvenih storitev, nedokončane investicije in urgentni centri, nesaniran vodovod na Onkološkem inštitutu, zakonodaja ni sledila projektu E-zdravja, obenem pa so se soočali z negativnimi mnenji revizij Računskega sodišča na številnih zdravstvenih področjih ipd.
Ministrica je poudarila, da je ukrepala hitro in premišljeno ter da je z 29 % višjim proračunom ministrstva za zdravje uspela zagotoviti sredstva za dokončanje urgentnih centrov po Sloveniji, DTS v Ljubljani, za projekt e-Zdravje ter za izvajanje zdravstvenih aktivnosti za skrajševanje čakalnih dob.

 

 

Oglejte si tudi