Logo MojaObčina.si
DANES
6°C
-3°C
JUTRI
4°C
0°C
Oceni objavo

Tovornjake na vlake - glas ZA - 2.tir

Glas za drugi tir je glas za razvoj Slovenije. Glas ZA razbremenitev davkoplačevalcev. Naj plačajo tisti, ki jim bo koristil. Glas ZA 9.000 novih delovnih mest. Glas ZA razbremenitev avtocest in okolja.
Na glasovnici referenduma o drugem tiru bo resda pisalo, ali ste za to, da se uveljavi zakon o drugem tiru ali ne, a vaš glas ZA bo pomenil še veliko več. Pomenil bo, da veste, da je treba drugi tir zgraditi zdaj, ker ni več časa za zavlačevanje, ker izbrani model financiranja v najmanjši mogoči meri obremenjuje davkoplačevalce, ker bo drugi tir pospešil gospodarski razvoj Slovenije, ker bo ustvaril 9.000 novih delovnih mest, ker mu je podporo izkazala Evropska unija … Ja, teh "ker" je še veliko.

Za razliko od nekaterih preteklih velikih infrastrukturnih projektov v Sloveniji je pri projektu 2tir zagotovljena najvišja stopnja transparentnosti, vključno z mednarodnim, strokovnim in civilnim nadzorom, naročila za izvedbo del pa bodo oddana preko javnih naročil.


Projekt 2tir je pod nadzorom Evropske komisije, Evropske investicijske banke, Računskega sodišča, Finančne uprave, Komisije za preprečevanje korupcije in predstavnikov civilne družbe. S tem je zagotovljena visoka transparentnost projekta.

Animiran prikaz poteka trase Drugi tir

Povezave

www.drugitir.si/

Oglejte si tudi