Logo MojaObčina.si

Cirkulane

DANES
1°C
-7°C
JUTRI
2°C
-5°C
Deli
522

Podpis aneksa z gasilci

Tudi letos so Občina Nazarje, tukajšnja tri prostovoljna gasilska društva in Gasilska zveza Zgornje Savinjske doline že v januarju podpisali aneks k pogodbi o izvajanju gasilske javne službe. Tako so tudi finančno ovrednotili delovanje gasilstva v občini za leto 2018. Vsakoletno srečanje je hkrati priložnost za izmenjavo informacij in razpravo o aktualnih izzivih na tem področju.

Občina je na postavki, namenjeni gasilski dejavnosti, zagotovila nekaj več kot 40.300 evrov. V to je všteto delovanje društev, vzdrževanje prostorov in opreme, izobraževanje mladih… Župan Matej Pečovnik se je ob tej priložnosti zahvalil gasilcem za dobro opravljeno dosedanje delo. V lanskem letu sta izstopali dve večji naravni nesreči, v katerih so se na uspešnih intervencijah gasilci še posebej izkazali. To so bile poplave v aprilu in decembrski vetrolom. Župan je prisotna vodstva gasilskih društev povabil, da pripravijo plan načrtovanih naložb za prihodnje petletno obdobje.

Predstavniki vodstev PGD Nazarje, Šmartno ob Dreti in Gorica ob Dreti so izpostavili dobro sodelovanje tako med društvi kot z Občino. Opozorili so, da bo treba bolj odločno začrtati mejo med tem, do kdaj poteka intervencija in kaj sodi pod sanacijo, ki ni več dolžnost prostovoljnih gasilcev, temveč jo je potrebno prepustiti za ta namen strokovno usposobljenim službam, kar Občina Nazarje že izvaja.  O tej temi so spregovorili tudi poveljnik občinskega poveljstva Miran Krefl in predsednik ter poveljnik Gasilske zveze Zgornje Savinjske doline Janko Žuntar in Slavko Bric.

Gasilci bodo v februarju in marcu izvedli volilne občne zbore, na katerih bodo nekatere funkcije prevzeli drugi kadri, pri čemer jim je župan zaželel uspešno izvedbo volitev in nadaljnje delo na njihovem človekoljubnem področju.  

Vir: https://www.nazarje.si/objava/125966

Foto: Primož Vajdl

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!