Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Občina Cirkulane sprejela proračun za leto 2016

V sredo, 11.12.2015 je potekala 9. redna seja Občinskega sveta Občine Cirkulane na kateri je bil tudi sprejet proračun Občine Cirkulane za leto 2016. Občinska svetnica Mira Petrovič - SMC je vložila dva amandmaja za spremembo proračuna.

S prvim amandmajem je predlagala, da se povečajo sredstva za kulturne spomenike in obeležja iz 1.000 na 5.000 EUR in da se ta sredstva namenijo za ureditev spomenika 1. svetovne vojne na pokopališču v Cirkulanah. Spomenik iz leta 1917 je v izredno slabem stanju, glede na rezultate dolgoletne raziskave mag. Martina Prašničkega (častnega občana Občine Cirkulane) pa bi bilo spominsko ploščo potrebno tudi dopolniti z manjkajočimi imeni žrtev 1. svetovne vojne. Namreč na spomeniku manjka kar nekaj imen naših rojakov iz Cirkulan, ki se niso vrnili iz bojišč iz 1. svetovne vojne. Pokopališče v Cirkulanah obišče veliko ljudi tudi od drugod iz Slovenije kakor tujine in trenutno obeležje ni v ponos nam občanom in Občini Cirkulane.

V drugem amandmaju je predlagala povečanje sredstev, ki se med nevladne organizacije oz. društva razdelijo na osnovi javnega razpisa občine Cirkulane in sicer iz predvidenih 7.000 EUR na 10.000 EUR. S tem bi dosegli večjo transparentnost dodeljevanja sredstev društvom iz občinskega proračuna in omogočili aktivnim društvom v občini, da se lažje prijavijo na različne razpise drugih ministrstev ali EU za zagotavljanje finančnega toka in lastnega deleža pri projektih, ki jih izvajajo.

Razen Zvonka Bratuška - SD, ki se je posebej zavzel za povečanje sredstev društvom in za njihovo transparentno razdelitev, občinski svet predlaganih amandmajev ni podprl. Obrazložitve k amandmajem se nahajajo tukaj.

Oglejte si tudi