DANES
25°C
9°C
JUTRI
25°C
11°C
Oceni objavo

Upanje ostane

V časopisih dnevno beremo o problemih posameznikov in skupin, vse več je novic o državah v krizi, med njimi je žal tudi naša domovina Slovenija.
Črna kronika je polna poročil o tragičnih nesrečah in dogodkih, vse pogosteje pa se srečujemo tudi z vandalizmom tistih, ki se sebe zlorabljajo z uživanjem alkohola, drog ali drugih človeku škodljivih substanc.
Vse te in podobne vse prej kot dobre novice, nas vznemirjajo in obremenjujejo naše vsakdanje življenje. Dobro novico resda radi slišimo, saj nas notranje dvigne in nam da nov zagon, toda količina slabih novic nas žal tako zasuje, da dobrih niti ne registriramo več.
Obiskovalec iz drugega planeta bi ob prebiranju dnevnega časopisja in gledanju televizijskih poročil najbrž pomislil, da prebivalci našega planeta poveličujejo in obožujejo tiste, ki so soudeleženi v slabih dogodkih. Med tem ko tistih, ki si prizadevajo za dobro, red in poštenost ter so resnično graditelji lepšega sveta, niti ne opazijo.
Po času upanja in pričakovanja porajanja nekaj novega, pa se človek vendarle vsaj bežno ustavi, odpre svoje srce in s kartico ali vizitko zaželi sočloveku nekaj dobrega, lepega. Božični in novoletni prazniki ljudi namreč še vedno zbližujejo in iskreno povezujejo.
Vsem občankam in občanom zdravja in sreče polno leto 2012!
Emil Drev


Upanje ostane, pravi Emil Drev, župnik v fari sv. Barbare Foto: MZ

Oglejte si tudi